Ont i foten? Det här kan du göra för att bli bättre.
Smärta i foten placeras på olika ställen beroende på typ av skada eller sjukdom och kan vara väldigt smärtande och hämmande att ha.
Hitta din fotskada i denna artikel, utifrån de symtom du har, så hjälper vi dig vidare med tips på riktade åtgärder och behandling som leder till friskhet och ökad förmåga, både snabbt och på lång sikt.
Vård som hjälper vid ont i foten
Få diagnos, råd och vård via video eller genom att boka en tid för ett fysiskt besök en mottagning. Omgående avlastning och smärtminskning kan nås genom lämpliga inlägg, skydd, ortoser och skor samt självbehandling med laser.
Vilka vävnader skadas och varför?
Smärtan beror oftast på skada eller överbelastning av muskel, sena eller ledstruktur som brosk, kapsel, ligament eller bursa. Vanligast drabbas vrist, häl, mellanfot, framfot eller tår, men smärtan kan också vara orsakad av nervpåverkan i rygg eller ben eller av olika sjukdomar.
Bidragande faktorer till överbelastning kan vara felbelastning på grund nedsatt styrka och tålighete, vilken fottyp, gång- eller löpsteg man har samt hur mycket foten belastas i arbete, fritid och träning och vilken utrustning och skor som används. Utredning av detta görs hos en fotspeciliaserad vårdgivare.
Fottyper som är extra förknippade med fotsmärta är plattfot eller låga fotvalv samt höga fotvalv och där foten är fixerad i sin fottyp. Mycket gående och stående på hårda underlag samt i skor som inte är lämpade för sin fottyp och aktivitet innebär också ökad risk.
Man brukar skilja på fottyperna:
- Plattfot eller lågt fotvalv, flexibel
- Plattfot eller lågt fotvalv, fixerad
- Medelhög fot (flexibel, normal, fixerad)
- Högt fotvalv, cavo-varus
- Pes equinus
Ont i eller under hälen på morgonen
Ont i eller under hälen vid startstegen och på morgonen – Hälsporre
Den i särklass vanligaste orsaken till smärta och värk i eller under hälen hos vuxna beror på skada eller överbelastning av plantarfascian, vilken fäster under hälbenet. Detta kallas i folkmun hälsporre men mer korrekta benämningar är plantarfasciepati, plantar fascialgi eller plantar fasciit.
Smärtan sitter vanligtvis rakt under hälen men något mer mot insida och framkant av den och ibland vidare ut i plantarfascians sträckning ut i och under foten och hålfoten. Karäktäristiska symtom är mer smärta vid de första stegen på morgonen eller efter vila/sittande som därefter avtar vid lite gång/aktivitet för att sedan bli värre igen av för mycket gång/aktivitet.
Skadan uppkommer på grund av draget från senstråket, plantarfascian, som fäster vid hälbenet och ibland kan en kalkpålagring (utväxt) från hälbenet uppstå, vilket på röntgen eller på en ultraljudsbild kan likna en sporre. Många med denna bensporre har inga symtom varför själva sporren sällan ses som orsaken till den aktuella smärtan under hälen. Sporren bör istället ses som en konsekvens av en långt stående överbelastning av plantarfascian, plantarfasciiten.
Överbelastningen i plantarfascian går över av sig själv inom några månader till upp till ett år, men avlastning med hälkopp, hälkoppsinlägg, skoinlägg eller tejpning samt behandling med medicinsk träning, övningar, rehab, stötvåg och laser leder ofta till snabbare läkning.
Ont i hälen efter längre belastning - Hälkuddesyndrom
Smärta under hälen och i hälen, vanligtvis mer i ”hela hälen” och som snarare är mindre vid de första stegen eller startstegen men som sedan successivt ökar av stående, gående och långvarig belastning brukar kallas för hälkuddesyndrom. Smärtan anses bero på överbelastning av antingen själva hälkudden eller av benhinnan runt hälbenet men den kan även bero på nervpåverkan längre upp från hälen. En bidragande orsak till överbelastning av hälen kan vara fottypen ”höga fotvalv” där själva fotbågen ger en ökad belastning i hälen.
Hälkudden består i huvudsak av fett och bindväv. Hälkuddens förmåga att motstå belastning kan förändras vilket kan öka risken för smärta. Även med normal fettkuddetjocklek kan belastningsrelaterad smärta förekomma. Rekommendationen är att undvika att gå barfota eller i hårda, stumma skor. God avlastning kan uppnås genom användande av hälkoppsinlägg alternativt ortopediska skoinlägg där belastningen fördelas över en större yta under foten.
Brännande fötter - ont under fotsulan
Brännande och varma fötter med smärta eller värk under fötterna, i den bakre (hälen) eller främre (framfoten) trampdynan eller i hela foten som ofta blir ofta värre ju längre du belastar är vanligt och kan ha olika orsaker.
Om du har diabetes kan nerverna i foten påverkas och ge dessa symtom. Höga fotvalv där en ökad belastning uppstår i bakre och främre trampdynan kan också ge liknande smärtupplevelse. Orsaken kan också vara att du har olämpliga strumpor och skor. Du svettas och foten blir fuktig och varm. Använd material som ventilerar och släpper ifrån sig fukten och som ger lämplig friktion mot innersulan samt skor som är lämpliga för din aktivitet. Och vänj dina vävnader successivt vid nya situationer, som nya strumpor, inlägg, skor och belastningar.
Ont i stortå
Ont och sned stortå – Hallux valgus
Smärtan sitter i storåns grundled och blir ofta värre då stortån belastas i gång eller då skorna trycker från sidan. Stortån pekar ut mot övriga tår och grundleden är förstorad, som en ”knöl”.
Det är känt att nedsjunkna mediala valv/hålfot och överpronation påverkar biomekaniken och stabiliteten i framfot och tår. Detta ger alltför mycket stress mot stortå och kan ge utåtvridning av stortån (stortån böjer sig och vinklas mot de andra tårna. Stortåns grundled blir större, svullen och ibland rodnad. Man lider framför allt av smärta vid hallux valgus, men för en del är utseendet och stortåledens åverkan på skor en anledning till önskad hjälp och åtgärd.
Behandlingen består i träning av foten samt avlastning med ortopediska skoinlägg (fotbäddar eller inlägg) där stöd för främre valvet byggs in samt med användning av skor som inte trycker mot den förstorade stortågrundleden och inte heller klämmer ihop tårna.
Hallux rigidus – stel stortåled
Smärtan sitter i stortåleden, stortån och ibland i andra delar av fot, framfot och tår på grund av den relaterade snedbelastningen. Stortån är stel och har ingen eller väldigt liten rörlighet. Det gör mer ont under avvecklingen av fotsteget då tårna böjs. Orsaken kan vara att du drabbats av artros och led/broskförändringar i stortåns grundled. Förvärrande faktorer är en fottyp där ökad belastning av insidan av foten och stortån uppstår och bör ses över av fotspecialiserad vårdgivare.
Behandling består i fotträning, avlastning med specialanpassade skoinlägg, skor med styv sula eller rullsula, injektionsbehandling eller operation.
Ont i eller under framfot och tår
Ont i eller under framfoten med strålande smärta ut i tårna – Mortons neurom
Smärta i framfoten ofta med strålande smärta ut i tårna. Värk, huggsmärta och nedsatt känsel ut mot tårna är vanligt och besvären blir ofta värre av skor som är trånga i framfoten och/eller har hård sula.
Skadan uppstår då en en nerv av kläms eller svullnar upp och vanligen drabbas nerven mellan 3.e och 4.e mellanfotsbenet/tårna. Skadan kallas Mortons neurom eller Mortons sjukdom eller syndrom.
Behandlingen är ortopediska skoinlägg med extra stöd för det främre valvet. Alternativt att en enskild pelott placeras under foten för att avlasta nerven. Laserbehandling samt injektionsbehandling med kortison kan lindra besvären och ibland behövs operation.
Ont eller öm under främre trampdynan – Metatarsalgi
Smärta eller ömhet under den främre trampdynan som oftast blir värre ju längre man står.
Ett tidigt tecken anses vara återkommande trötthet och svidande känsla under främre trampdynor under belastning. Småningom ökade besvär med värk, huggsmärta och domningar i framfot och tår samt att besvären kommer efter allt kortare tid i stående eller gående. I längden finns risk för att utveckla Mortons syndrom (se ovan).
Orsaken kan vara att man har en fottyp, skor eller belastningsbild som leder till överbelastning i framfoten
Behandling består i fotträning samt avlastning med skoinlägg, pelott och skor.
Ont på utsidan av fotled och fot
Stukad fot – ont på utsidan foten framför yttre fotknölen
Smärtan är framför allt lokaliserad till nedanför och strax framför den yttre fotledsknölen (malleolen) då de ligament som sitter där blir skadade vid en fotledsstukning där foten vrider eller viker sig inåt.
Vid kraftig stukning kan ligamenten gå av (rupturera) men vanligen sker bara mindre bristningar i dessa. Blödning med kraftig och smärtsamt svullnad är vanligt. Fotleden och foten blir stel och smärtsam att belasta. Går det inte att belasta skall foten utredas för eventuell fraktur eller syndesmosskada.
Icke frakturer behandlas konservativt, dvs genom medicinsk träning innehållande styrka, balans och stabiliseringsträning. Fotledsskydd rekommenderas upp till ett halvår för att snabbt öka stabiliteten och minska risken för upprepad stukning, till dess foten tränats upp.
Vid allvarlig skada sker operation.
Ont på utsidan foten eller runt yttre fotknölen – pereoneustendinos
Vid skada på pereoneus senan förläggs smärtan runt yttre fotknölen (malleolen), antingen bakom denna eller nedanför denna ut mot utsidan mellanfoten där den fäster på basen av femte mellanfotsbenet. Smärta i själva bentutskottet indikerar att senskadan är just där, vilket är vanligt.
Skadan kan uppstå av trauma där senan sträcks som vid en kraftig fotledsstukning eller då muskeln aktiveras för starkt. Överbelastning kan också ske över längre tid och bero på en fottyp med icke optimal biomekanik och belastningsbild.
Behandlas med medicinsk träning, vilken kan kompletteras med stötvåg, laser, akupunktur/dry needling och friktionsmassage och ibland operativt. Vid skada i själva senfästet kan kortsioninjektion ges. Avlastning med ortos, lateral kil eller skoinlägg kan också rekommenderas.
Ont på insidan fotled eller fot
Ont på fotens insida eller runt inre fotknölen – Tibialis posterior tendinos
Vid skada på tibialis posterior senan förläggs smärtan runt den inre fotknölen (malleolen), antingen bakom denna eller nedanför denna ut mot insidan av mellanfoten där den fäster på os naviculare. Smärta i själva senfästet indikerar att skadelokalisationen är där, vilket också är vanligt.
Skadan kan uppstå av trauma där senan sträcks som vid en kraftig fotledsstukning där foten vrids utåt eller då muskeln aktiveras för starkt. Överbelastning kan också ske över längre tid och bero på en fottyp med icke optimal biomekanik och belastningsbild som vid plattfot och låga fotvalv
Behandlas med medicinsk träning, vilken kan kompletteras med stötvåg, laser, akupunktur/dry needling och friktionsmassage och ibland operativt. Vid skada i själva senfästet kan kortsioninjektion ges. Avlastning med ortos, medial kil eller skoinlägg kan också rekommenderas.
Ont och stel i fotleden
Smärta och stelhet i fotleden, ofta med igångsättningssmärta och stelhet som ger med sig efter lite gående, men som återigen ökar efter en viss tids fortsatt belastning kan vara artros. Ju allvarligare grad av artros desto mer smärta, stelhet och begränsad belastningsförmåga.
Orsaken är ofta en tidigare skada som drabbat ledytorna, varefter broskbeläggningen efter några år reduceras snabbare än vid normala åldersförändringar. Då en tidigare skada är orsaken blir symtomen och besvären relaterade till den foten och är således ofta ensidiga.
Behandlas bäst med medicinsk träning hos fysioterapeut. Läkemedel kan ges för smärtlindring och injektionsbehandling med kortison kan ge periodvisa lättnader. Tuppkam kan ges då kortisoninjektion inte har önskad effekt men får bekostas själv då det inte längre ersätts av den skattefinansierade vården. Skoinlägg och specialanpassade skor kan ge belastningsförändring med minskade besvär och ökad aktivitetsförmåga som följd.
Smärta och stelhet i fotleden är också vanligt efter en fotledsstukning. Smärta i fotleden efter en stukning beror då framför allt på grund av den kvarvarande svullnaden i leden. Smärta på utsidan av fotleden beror på känslighet i det ligament och senor som sträcktes upp samt överbelastades vid skadetillfället. Vid fotledsstukning hjälper medicinsk träning för att optimera läkningen i vävnaden och rehabträning för att återställa och förbättra funktionen.
Fotspecialiserade vårdgivare för diagnostik samt medicinsk och rehabträning
Plattfot och nedsjunkna fotvalv
Plattfot och nedsjunkna fotvalv – kan ge olika symtom i fotled, fot och tår
Smärtan kan placera sig på olika ställen beroende på vilka vävnader som får ökad belastning beroende på fottyp. Oftast smärtar det kring inre fotknölen, insidan mellanfoten, under hälen, insidan under framfoten eller kring stortån.
De allra flesta har en plattfot eller lågt fotvalv som inte ger besvär eller behöver korrigeras, medan vissa kan få stora besvär och där ibland operation är nödvändigt och viktigt att göra för att inte få förvärrade besvär.
Personer med låga fotvalv i stående och där valvet inte reser sig upp då man gör en tåhävning och där smärta och aktivitetsnedsättning finns skall söka vård.
Plattfot hos barn är vanligt och skall vanligen inte behandlas om inga besvär finns. Vissa fottyper kan dock behöva undersökas av fotspecialiserade vårdgivare.
Tillfälliga överbelastningar i vävnader behandlas med medicinsk träning, stötvåg, laser och avlastas med skoinlägg och ortoser.
Höga fotvalv
Ont i fot eller under trampdynorna pga höga fotvalv
Smärta placerar sig i häl, mellanfot, framfot eller tår beroende på den fottyp och belastningsbild som föreligger.
Högt fotvalv är medfött och ger ofta så kallad punktbelastning med ökat tryck på främre trampdynan och hälen. Fotbilden kan även bidra till så kallade hammartår.
Höga fotvalv med rigid eller fixerad mellanfot är förknippat med fotsmärta och då detta finns bör det undersökas hos fotspecialiserad vårdgivare.
Behandlingen kan bestå i avlastning med skoinlägg eller genom operation
Pronation och supination
Pronation är en naturlig del av fotens rörelse under belastning. Den syftar till att dämpa och lagra den kraft som genereras upp i kroppen från underlaget under steget samt anpassa foten till den variation av underlag den möter. Foten bör alltså pronera under steget. Grovt beskrivet innebär pronation att mellanfoten (benen närmast framför och ovan hälbenet) sjunker neråt och inåt vilket sänker hålfoten samt att framfoten vrids utåt och nedre delen av hälbenet vinklas utåt (valgiserar). Pronationen startar vid hälisättningen och fortgår fram till under ståfasen när kroppen är rakt över foten. Därefter börjar foten supinera vilket innebär att motsatt rörelse mot pronationen sker och fotvalvet reser sig igen. Överpronation menas när pronationen är större än önskat och ger konsekvenser ut i framfoten och upp i underbenet och vidare upp i kroppen. Överpronationen kan bland annat bero på att foten är ”för mjuk” – att ligament och muskulatur inte orkar hålla emot, men kan också bero på att foten redan innan belastning är i en pronerad ställning, vilket kan vara medfött eller utvecklas över tid. Överpronation har ett starkt samband med nedsjunket medialt fotvalv (”hålfoten”) och är predisponerande för en rad olika diagnoser. En överpronerad fot bör därför undersökas av en fotspecialiserad vårdgivare där orsaken utreds och åtgärdsförslag presenteras och genomförs. Symtomen vid överpronation kan vara att foten ofta upplevs som trött och diffust värkande när du går och står mycket samt smärtproblematik i framfot, underben och vidare upp i kroppen. Mjukdelar (ligament, ledkapsel och muskulatur) i foten utsätts för ökad stress och kan reagera med olika smärttillstånd. En supinerad fotställning menas då foten redan innan eller vid hälisättning och under ståfas är i supination. En supinerad fot har ofta extra högt fotvalv, ett hälben som vars nedre del kan vara vinklad inåt (varuserat), en inåtvriden framfot samt att den ofta har en ökad belastning underifrån mot delar av eller hela fotens utsida. Vid påtaglig supination kan också trycket underifrån mot framfot och häl vara extra högt, vilket kan förorsaka hälsmärta, metatarsalgi, hammartår, plantarfasciit och förhådnader. Besvär i fot, underben och vidare uppåt på grund av en supinerad fot kan avhjälpas eller lindras med ortopediska skoinlägg och specialskor.
Övningar vid ont i foten - akut fas
Vid akut ont i foten rekommenderas avlastning till en början, eventuellt genom kryckor om det är intensiv smärta. Använd skor som känns bra, oftast är mjuka skor mer smärtlindrande på grund av stötabsorberingen. Om foten är svullen så linda. Cirkulation/rörlighetsträning flera gånger dagligen.
Sittande tåhävningar
Sitt bekvämt på en stol med fötterna i marken. Lägg över tyngden på framfoten och lyft upp hälarna så högt du kan. Bromsa långsamt neråt igen innan du upprepar
Eversion fot - vinkla foten utåt.
Sitt på golvet med benen raka, alternativ sitt på en stol med hälen i marken. Vinkla ut fotsulan utan att det sker någon rörelse i resten av benet. Föreställ dig att lilltån ska närma sig underbenets utsida. När du inte kommer längre vinklar du tillbaka igen och upprepar.
Övningar vid ont i foten - subakut/läkande fas
Kom igång med gradvis ökad belastning, inom smärtgräns. Regelbunden lätt fysisk aktivitet rekommenderas. Cykling och crosstrainer är exempel på aktivitet som är lite skonsammare för foten än gång.
Tåhävning på två ben
Stå axelbrett isär mellan fötterna. Ta stöd om du önskar. Med raka knän, lyft hälarna så högt från golvet du kan. Fokusera på att hälarna skall åka rakt upp och inte vinklas inåt eller utåt, om du stått bakom och tittat.
Balans - stå på ett ben
Lägg över all tyngd i ena benet, och lyft upp det andra benet en bit framför dig i luften. Händerna korsas på bröstet. Försök stå kvar på detta sätt tills du blir trött i benet. Övningen kan göras lättare genom att hålla händerna ut åt sidan, och kan göras svårare genom att sluta ögonen. Känner du dig osäker på att utföra denna övningen rekommenderar vi att du står i ett hörn hemma, eventuellt med en stolsrygg framför dig. Då minskar du risken att ramla utan kan endast luta dig mot väggen eller ta tag i stolsryggen om du tappar balansen.
Eversion med gummiband
Sitt på en stol med hälen i marken, alternativ på golvet med raka ben. Fäst gummibandet på utsidan av foten, samt i en fast punkt på motsatt sida, exempelvis ett bordsben eller runt den andra foten. Vinkla ut fotsulan så att gummibandet spänns utan att det sker någon rörelse i resten av benet. Föreställ dig att lilltån ska närma sig underbenets utsida. När du inte kommer längre håller du kvar i någon sekund innan du vinklar tillbaka igen och upprepar.
Övningar vid ont i foten - underhållande/förebyggande fas
Regelbunden belastning av foten, smärthanteringsmodellen styr hur tufft du kan köra på = upp till en 5a på en 0-10 skala kallas för acceptabel smärta.
Tyngre styrketräning fot/underben några gånger i veckan
Tåhävning på steg
Stå på ett trappsteg eller en step-up bräda, med höftbrett avstånd mellan fötterna och hälarna en bit utanför steget. Lägg över tyngden i framfoten och lyft upp hälarna så högt du kan. Gå sedan långsamt neråt så att hälarna kommer en bit nedanför startläget så att det sträcker lite på baksidan av underbenet och upprepa sedan.
Draken
Stå på ett ben med händerna ovanför huvudet. Böj dig framåt i en jämn kontrollerad rörelse. Målet är att kunna hålla armar och det fria benet parallellt med golvet. Fokusera på att ha god kontroll på ländryggen under hela övningen. Kom sedan upp till ursprungspositionen igen och upprepa. Kan stegras genom att man gör en liten knäböj i det framåtböjda läget, eller genom att avsluta med en tåhävning när du kommit upp igen.
Knäböj ett ben
Ställ dig på ett ben. Med bibehållen svank för du rumpan bakåt/neråt i en kontrollerad rörelse genom att böja i knä och höft. Kontrollera att knät går i samma riktning som foten under hela övningen, samt att knät inte hamnar framför tårna. Gå så djupt du klarar med kontroll, och vänd sedan uppåt igen. Upprepa.
Laser vid smärta i foten
Med en hemlaser kan du behandla dig själv, nära och kära varje dag. Irradias MIDCARE är framtagen för att tillgodose behovet av en medicintekniskt klassad, trygg och säker medicinsk laser som är enkel att använda själv hemma.
Hur hjälper laser?
Vissa laserljus påverkar olika biokemiska processer i våra kroppar. Vi har mottagare för ljus i våra celler som bl.a. sitter i cellens kraftverk, mitokondrien. Vid laserbehandling påverkas dessa och ökar produktionen av energi, vilket kan sätta cellen i stånd att bättre hantera en uppkommen skade- eller smärtsituation. Ljuset stimulerar frisättning av signalsubstanser, bl.a. kväveoxid, som gör att både lymf- och blodkärl vidgas och på så sätt förbättras cirkulationen. Detta förbättrar svårläkta sår samt smärta som beror på nedsatt syreupptag eller nedsatt cirkulation. Behandlingen förbättrar också näringstillförseln i vävnaderna och genom det förbättras läkningen vid både akuta och kroniska besvär.
Medicinsk laser kan enkelt uttryckt användas vid både smärta, inflammation och svullnad.
Välja laser 635 eller 904
Välj i första hand 635 för behandling av vävnader på mellan 0-2 cm djup och välj 904 för behandling av djupare strukturer. Välj även 904 för behandling vid artros samt skelettskada.
Hyra medicinsk laser
Vi har tagit fram ett tryggt erbjudande så att du enkelt kan hyra hem våra professionella laser för självbehandling.
- Du betalar via swish eller faktura.
- Du väljer om vi skall skicka den till ditt paketombud eller direkt hem till dig.
- Du får en retursedel så att du enkelt kan skicka tillbaka den.
- Det är enkelt att förlänga hyran och önskar du köpa loss utrustningen så får du 60 procent av hyreskostnaden i rabatt.
- Du får ett medlemskonto hos oss och får tillgång till våra behandlingsrekommendationer och support
Köpa medicinsk laser
Du kan köpa hem en professionell medicinsk laser för behandling av dig själv, nära och kära när vi drabbas av olika skador och sjukdomstillstånd under livet. Välj 635 eller 904 utifrån nedanstående rekommendationer.
- Du betalar via swish eller faktura.
- Du väljer om vi skall skicka den till ditt paketombud eller direkt hem till dig.
- Du får ett medlemskonto hos oss och får tillgång till våra behandlingsrekommendationer och support
- Du har en högkvalitativ medicinsk laser som går och går, år efter år.
Hemlaser att hyra eller köpa
Du kan få medicinsk laserbehandling på olika mottagningar i Sverige, där fler och starkare laserdioder samverkar under själva behandlingen vilket kortar ner och ökar effektiviteten av behandlingstillfällena. Du kan även hyra hem eller köpa en laser för självbehandling där du kan ge dig själv daglig medicinsk laserbehandling. Hyr eller köp en professionell svensktillverkad laser genom oss så får du samtidigt ett medlemskonto och vår utökade hjälp vid hembehandling med våra laser.
TIPS! Välj i första hand 635 för behandling av vävnader på mellan 0-2 cm djup och välj 904 för behandling av djupare strukturer. Välj även 904 för behandling vid artros samt skelettskada.
Inlägg, hälkopp, pelott och ortoser vid ont i foten
Ett inlägg till skorna (skoinlägg) kan leda till belastningsförändring och avlastning av den smärtande vävnaden och vissa ortoser kan ge smärtlindring, stöd och avlastning och därmed skapa bättre förutsättningar för läkning. En avlastande ortos kan innebära att du kan öka din aktivitetsnivå under utläkningstid och rehabilitering.
Nedan har vi tillsammans med Rehaboteket valt ut lämpliga inlägg, pelotter och stöd vid ont i foten. Vi har valt att ha ett betalt samarbete med Rehaboteket då vi i dialog med dem kan rekommendera lämpliga skydd och hjälpmedel med önskad funktion samt att de som företag svarar upp mot våra krav på stort sortiment, produktkvalitet, kompetens, kundservice samt snabb och trygg handel med enkel bytes- och returhantering.
-
Hälkoppsinlägg 1 par, vuxen
Hälkoppsinlägg är det bästa inlägget vid hälsporre (plantar fasciit), hälkuddesyndrom och annan belastningsrelaterad hälsmärta. Inlägget tillverkas på mottagning.
... -
Hälkopp TaluFIT
249,00 krStötdämpande och stabiliserande hälkopp för problem med uttrampad hälkudde och smärta i häl hos barn och vuxen. Lindar vid hälsporre, Severs skada och hälkuddesyndrom.
... -
Hälskydd Cheetah Universal
399,00 krStötdämpande och stabiliserande hälkopp insydd i strumpa för att användas även utan skor för problem med uttrampad hälkudde och smärta i häl hos barn och vuxen.
... -
Kylsystem NovaCool Fot/Ankel
899,00 krSmidigt fotledsskydd med kompression och kyla för akut omhändertagande vid skada som stukad fot, artros och artrit, ligamentskada och svullnad i fot.
... -
Fotledsstöd SELF
329,00 krExtremt smidigt kompressionsgivande fotledsstöd för smärtlindring och lokal kompression för en aktivitet eller vila.
...
Kompressionsstrumpor
Nedan har vi valt ut olika strumpor och kompressionsstrumpor ur Rehabotekets sortiment. Vi har valt att ha ett betalt samarbete med Rehaboteket då de svarar upp mot våra krav på stort sortiment, kvalitet, kompetens, service och snabb och trygg handel med enkelt bytes- och returhantering.
-
Fotledsstöd SELF
329,00 krExtremt smidigt kompressionsgivande fotledsstöd för smärtlindring och lokal kompression för en aktivitet eller vila.
... -
Kompressionsstrumpa Hiking Ull – mörkgrå
189,00 krKompressionsstrumpor Ullstrumpor med kompressionsklass 1 är optimala för skidåkning, hockey och vandring. Ullstrumpan innehåller 40% merinoull för optimal komfort och funktion.
... -
Kompressionsstrumpor Office 140 den
149,00 krKompressionsstrumpor Office 140 den. Tunna och snygga strumpor som ger piggare ben och motverkar svullnad. Perfekt kompressionsstrumpa för kontor och vardag.
... -
Kompressionsstrumpor Office 140 den Svart
149,00 krKompressionsstrumpor Office 140 den. Tunna och snygga strumpor som ger piggare ben och motverkar svullnad. Perfekt kompressionsstrumpa för kontor och vardag.
... -
Kompressionsstrumpor Ullstrumpor Comp
499,00 krKompressionsstrumpor Ullstrumpor med kompressionsklass 1 är optimala för skidåkning, hockey och vandring. Ullstrumpan innehåller 40% merinoull för optimal komfort och funktion.
...
Bra damskor vid ont i foten
Vi har här tillsammans med Stööks valt ut de specifika modeller som vi tror kan ha god chans att hjälpa dig. Vi har valt att ha ett betalt samarbete med Stööks, ett familjeföretag i tre generationer, som älskar skor och är intresserade och måna om sina kunder och svarar upp mot våra krav på produktkvalitet, stort sortiment, kompetens, service, snabb och trygg handel med enkel bytes- och returhantering.
Bra herrskor vid ont i foten
Vi har här tillsammans med Stööks valt ut de specifika modeller som vi tror kan ha god chans att hjälpa dig. Vi har valt att ha ett betalt samarbete med Stööks, ett familjeföretag i tre generationer, som älskar skor och är intresserade och måna om sina kunder och svarar upp mot våra krav på produktkvalitet, stort sortiment, kompetens, service, snabb och trygg handel med enkel bytes- och returhantering.
Bra löparskor vid fotsmärta
Vi har här tillsammans med Stööks valt ut de specifika modeller som vi tror kan ha god chans att hjälpa dig. Vi har valt att ha ett betalt samarbete med Stööks, ett familjeföretag i tre generationer, som älskar skor och är intresserade och måna om sina kunder och svarar upp mot våra krav på produktkvalitet, stort sortiment, kompetens, service, snabb och trygg handel med enkel bytes- och returhantering.
-
Hoka One One Clifton 6 Men
1.395,00 krHoka One One Clifton 6 är neutrala löpskor. Den 6:e versionerna av Hokas mest populära löpsko har genomgått några förändringar. Clifton 6 har precis som sina föregångare utformats för dag...
-
Saucony Ride ISO 2 Women
1.595,00 krRide ISO 2, en populär löparsko med låg vikt, responsiv stötdämpning, flexibilitet, grundstabilitet och skön löpglädje för mängdträning.
...
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar