fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Ont i knät

Ont i knät beror på en skadad vävnad i eller runt knät men smärtan kan även vara “refererad” från en vävnad längre ifrån knät, exempelvis ifrån höften eller ryggen. Vi hjälper dig att hitta orsaken till ditt besvär och i relaterade artiklar, vad du behöver veta för att snabbast möjligt bli frisk och fungerande igen. Vi gör det genom att beskriva symtomen för våra vanligaste knäskador och rekommenderar de åtgärder som påverkar smärta, läkning och funktionsförmåga för dem.

Var fysiskt aktiv, trots knäbesvär, och bli frisk snabbast möjligt

Vårt mål är att du inte skall vila från (och missa) det du tycker om att göra utan istället vill vi optimera förutsättningarna för läkning genom fortsatt aktivitet i lagom form. Då ökar chansen att du blir frisk snabbare samtidigt som du är i så bra form som möjligt när skadan är läkt. Dessutom minskar risken för att andra skador uppstår vid igångsättning efter en viloperiod.

De vanligaste orsakerna till knäsmärta är hopparknä, Schlatter, löparknä, knäartros, pfss (patellofemoralt smärtsyndrom), meniskskada, broskskada i knät, främre knäsmärta, korsbandsskada och skada på det inre eller yttre ligamentet.

Hitta din knäskada här nedan och få vår hjälp om hur du bäst hanterar den!

Mycket kraft passerar genom och runt knäleden när vi rör oss, varför skador, överbelastning och smärttillstånd är vanliga. När en skada uppstår har det skett en vävnadsförändring som tar olika lång tid på sig att läka (beroende på flera faktorer).

Vård och hjälp vid ont i knät

Boka en tid för ett fysiskt besök till någon av våra mottagningar eller sök omgående avlastning och smärtlindring genom laserbehandling, knäskydd och bra skor.

Hitta din skada utifrån dina symtom

(klicka på rubriken så fäller texten ut sig)

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar