Shop

Meny

Välj från lista

Supraspinatus tendinit (supraspinatus tendinos)

Supraspinatustendinit innebär att supraspinatusmuskelns sena har blivit inflammerad. Detta uppstår oftast efter överansträngning eller efter en skada/trauma och resulterar i att det gör ont att lyfta armen uppåt, ut från sidan av kroppen. Inflammationen, som är den första fasen i läkningsprocessen och alltså naturlig, går vanligtvis över inom några dagar men vävnadsförändringar och värk och besvär kan kvarstå. Smärttillståndet kallas efter den första fasen istället för supraspinatustendinos. Tendinit och tendinos beskriver alltså olika faser och sjukligt tillstånd i en vävnad och är inte samma sak. Tendinos beskriver en degenerativ icke inflammatorisk förändring av en sena och tendinit är inflammation av sena.

 

Smärtan vid dessa sjukdomstillstånd placerar sig på utsida eller framsida av axeln och ofta strålar det ner i utsida av överarmen. Skadan bedöms och omhändertas i den allmänna vården.

Kompetensmatchad vård för supraspinatus tendinit

Du kan få vår hjälp via video eller genom att boka en tid för ett fysiskt besök till någon av våra mottagningar.

Behandling för axelsmärta online hos Joint Academy, kostnad 0kr.

Joint Academy bedriver fysioterapi online på landstingskassa. Läs mer om Joint Academy och deras arbete med axelsmärta här eller anslut till programmet direkt via knappen nedanför.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar