fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Whiplash

Whiplash, pisksnärtskada eller WAD (Whiplash Associated Disorder) är ett tillstånd som kan uppstå efter att en person fått en plötslig och kraftig stöt som leder till att huvudet kastas bakåt och sen hastigt framåt. Den vanligaste orsaken till Whiplash är bilolyckor, men det kan också orsakas av ett fall, en idrottsskada eller en annan typ av trauma.

Symtom på Whiplash kan omfatta nacksmärta, stelhet, huvudvärk, yrsel, trötthet, känselstörningar och balansproblem. I vissa fall kan personer med Whiplash också uppleva förändringar i humör eller beteende.

Det finns ingen universalbehandling för Whiplash, men en kombination av behandlingar rekommenderas ofta. Dessa kan inkludera medicinering, sjukgymnastik, massage, akupunktur och/eller kiropraktik. I vissa fall kan det vara nödvändigt med kirurgi.

Rehabilitering är en viktig del av behandlingen av Whiplash. Detta kan omfatta övningar för att töja och stärka nackmusklerna samt aktiviteter för att förbättra balansen och koordinationen.

Om du tror att du kan ha Whiplash är det viktigt att du träffar en läkare eller annan sjukvårdspersonal för diagnos och behandling. Med rätt behandling kommer de flesta personer med Whiplash att återhämta sig helt och hållet.

Vård vid Whiplash

Du kan få hjälp via video eller genom att boka en tid för ett fysiskt besök till någon av våra mottagningar. Du kan även hyra en hemlaser för daglig behandling hemma.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar