fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

KBT (kognitiv beteendeterapi), Ont i foten & Tinnitus (oljud i öronen) – Skadekompassen

KBT (kognitiv beteendeterapi), Ont i foten & Tinnitus (oljud i öronen) resulterade i 1 vårdgivare

Förslag på djupare filtrering

KBT (kognitiv beteendeterapi)

Kognitiv beteendeterapi (KBT) är ett samlingsnamn för psykoterapier där man tränar på att använda sig av nya beteenden och tankemönster för att minska psykologiska problem. KBT kan ges till individer, par och grupper och syftet är att ersätta de tankar, känslor och beteenden som man antar skapar psykologiska problem med mer funktionella sådana, och därigenom minska symtom samt förebygga att de återkommer.

KBT behandling

Jag erbjuder KBT behandling. Du kan boka tid till mig genom att klicka på de gröna boka-tid knapparna till vänster.

Ont i foten

Ont i foten beror vanligtvis på att en vävnad som led, muskel, nerv, slemsäck, sena eller senstråk skadats eller överbelastats. Smärtan kan även vara refererad och placeras i foten pga en klämd nerv ovanför foten. De vanligaste orsakerna till fotsmärta är plantar fascialgi (hälsporre), svullnad och ligamentskada efter stukad fot, mortons neurom, metatarsalgi, tendinos (senöverbelastning), hallux valgus, hammartå, liktorn och artros i tå, mellanfotsleder eller talocruralleden.

Tinnitus (oljud i öronen)

Tinnitus är ett ljud av en mängd olika arter som i absoluta majotiteten endast uppfattas av den egna personen och är att betrakta som ett symtom som visar på andra, underliggande skador eller sjukdomar. Tinnitus framkommer ofta i samband med nedsatt hörsel och cirka tre av fyra med hörselskador lider av tinnitus. Tinnitus är vanligare bland äldre och andra särskilt utsatta personer är de med yrken eller fritidssysselsättningar som innebär utsättning för höga ljudvolymer. Även om tinnitus för de allra flesta aldrig kommer försvinna är det många som lär sig leva med sin tinnitus och det finns en mängd olika behandlingsmetoder för att minska de upplevda störningsmomenten.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar