fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Ultraljudsverksamhet, Massagebehandling, Ont i axeln, Ryggskott (akut lumbago) & McKenzie/MDT (A-D) – Skadekompassen

Din sökning på Ultraljudsverksamhet, Massagebehandling, Ont i axeln, Ryggskott (akut lumbago) & McKenzie/MDT (A-D) resulterade i 0 vårdgivare

Massagebehandling

Ont i axeln

Ultraljudsverksamhet

McKenzie/MDT (A-D)

McKenzie A till D-nivå innebär att man gått grundkurser A + B för ländrygg och nacke samt extremitetskurser och fördjupningskurser (C+D). Man är alltså mycket väl rustad för diagnostik och behandling av skador och sjukdomstillstånd i rygg, nacke och har även särskilda kunskaper att bedöma besvär i armar och ben. Har man gått alla dessa kurser har man också varit verksam fysioterapeut under ett antal år vilket ökar chansen att fysioterapeuten byggt upp en referensbank av patientfall. Man är alltså inte oerfaren. MDT är en internationellt erkänd metod för diagnostisera och behandla besvär i nacke, rygg och leder och undersökningen innefattar en unik, logisk och grundlig genomgång av problem i nacke – rygg, leder och muskler. Med kännedom om hur olika rörelser påverkar smärta och rörlighet kan en MDT-utbildad sjukgymnast/fysioterapeut komma fram till vilken typ av problem patienten har. Genom den strukturerade undersökningen, behandlingen och de förebyggande åtgärderna får patienten verktyg att hjälpa sig själv. Patienten får förståelse för sitt smärttillstånd och får lära sig att själv avhjälpa sitt problem och slippa smärtor. Yttersta målet med MDT är att förebygga att nya besvär uppstår och en av huvudprinciperna är att patienten ska bli oberoende av andras hjälp och behandling. Många patienter kan vittna om att deras livskvalité ökat då de lärt sig hantera sitt smärttillstånd själv.

Ryggskott (akut lumbago)

Ryggskott (akut lumbago) kallas plötsligt uppkommen ryggsmärta. Orsaken anses ofta vara diskrelaterad, men kan även bero på skada i led, kapsel eller muskel. Ryggskott kan föregås av stelhetsvärk i ländryggen och inaktivitet och mycket sittande bidrar till ökad risk att drabbas. Om man drabbas bör man försöka ta promenader och röra sig. I vården vänder man sig till en fysioterapeut för klinisk diagnos, bedömning och hjälp att bli frisk igen. Slätröntgen och magnetkameraundersökning till för sällan användbar information utan rekommenderas av din fysioterapeut bara då det bedöms tillföra något. Smärtstillande läkemedel kan underlätta promenader och rörelse.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar