fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Massagebehandling, Golfskador och golfrelaterade skador, Schlatters sjukdom (schlatterknä) & Ergonomi kontor – Skadekompassen

Massagebehandling, Golfskador och golfrelaterade skador, Schlatters sjukdom (schlatterknä) & Ergonomi kontor resulterade i 1 vårdgivare

Massagebehandling

Golfskador och golfrelaterade skador

Skador vid golf spel drabbar rygg, armbåge, axel, handled, fot, fotled, knä, och de vanligaste skadorna är golfarmbåge, tennisarm, ont i ryggen som ryggskott och diskbråck samt ont i handleden och ont i knät på grund av meniskskada, artros eller främre knäsmärta. Stukad fot och hälsporre också vanligt. Skadorna beror framför allt på att golfaren ökar sin aktivitetsnivå snabbare än vad kroppen hinner bygga upp den för och ofta sker detta i kombination med en dålig slagteknik. Att ta lektioner av ett pro och lära sig en bra svingteknik och därefter träna in den successivt över tid är ett bra sätt att förebygga skador av golfspel. Då en skada har uppstått hjälper våra vårdgivare; fysioterapeuter, läkare, naprapater i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige dig med diagnostik, behandling för att du snabbast möjligt skall bli frisk och tillbaks på golfbanan igen.

Ergonomi kontor

Ergonomi kontor innefattar arbetsmiljöarbete kring kontorsarbetsplatsens ergonomi. Ofta ingår bedömning av arbetets fysiska och psykiska belastning utifrån lokalens utformning och inredning, arbetsbord, kontorsstol, dataskärm och hjälpmedel etc. En översyn av kontorsergonomin samt föreläsning om belastningsergonomi med avseende på kontorsmiljö och dataarbetsplats brukar utföras av en ergonom och följas av en rapport av risker samt åtgärdsförslag för att minska risken för arbetsrelaterade skador.

Schlatters sjukdom (schlatterknä)

Schlatters sjukdom kallas den överbelastning av knäskålssenans fäste på underbenet, några centimeter nedanför knäskålen, som ger svullnad och smärta vid aktivitet som infattar hopp och löpning. Schlatter drabbar barn i 8-15 års ålder och är något vanligare hos pojkar. Den är ofarlig och läker oftast ut men kan vara besvärande och hämmande för aktiva barn och pågå under det att barnen växer. Vid uttalade besvär bör kontakt tas med vårdgivare specialiserad på rehabilitering (fysioterapeut, naprapat, kiropraktor) för diagnos, information, rehabiliteringsprogram, behandling och instruktion av egenvård. Knäskydd, så kallat schlatterband brukar lindra besvären och kan användas under aktivitet och träning.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar