fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Massageterapeut, Massagebehandling, Löpanalys, Knäartros (gonartros) & Ergonomi kontor – Skadekompassen

Din sökning på Massageterapeut, Massagebehandling, Löpanalys, Knäartros (gonartros) & Ergonomi kontor resulterade i 0 vårdgivare

Massagebehandling

Löpanalys

Löpanalys innebär att man studerar biomekanik, steglängd, stegfrekvens och studshöjd under löpning. Löparen filmas från olika vinklar och dessa analyseras sedan i slow motion där avvikelser blir mer tydliga. Löpanalys görs oftast med löparen springandes på ett löpband då det är tekniskt svårt att utföra analysen live i löparspåret. Studier visar dock att det är ganska överrestämmande att göra analysen i spåret eller på bandet. Syftet med en löpanalys kan vara att finna en ogynnsam löpteknik. En ogynnsam löpteknik kan innebära ökad risk att drabbas av en löparskada och den anses också kunna vara en bidragande orsak till en befintlig skada. En löpanalys kan även göras för att man önskar förbättra en löpteknik och prestationsförmåge.

Massageterapeut

Ergonomi kontor

Ergonomi kontor innefattar arbetsmiljöarbete kring kontorsarbetsplatsens ergonomi. Ofta ingår bedömning av arbetets fysiska och psykiska belastning utifrån lokalens utformning och inredning, arbetsbord, kontorsstol, dataskärm och hjälpmedel etc. En översyn av kontorsergonomin samt föreläsning om belastningsergonomi med avseende på kontorsmiljö och dataarbetsplats brukar utföras av en ergonom och följas av en rapport av risker samt åtgärdsförslag för att minska risken för arbetsrelaterade skador.

Knäartros (gonartros)

Knäartros (gonartros) är ett symtomgivande tillstånd av långsamt framskridande ledförändringar med broskförlust samt benpålagringar vid ledkanterna. Vanliga symtom är att det gör ont att gå, komma i och ur bilen, resa sig från sittande eller gå i trappa och knäet kan bli ömt, varmt och svullet. I senare skede kan knäet göra ont även när man vilar. Man vet inte exakt varför man får knäartros men risken ökar om man är överviktig, har skadat sitt knä någon gång eller har dålig muskelstyrka i benen.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar