Idrottsmedicin, Systematiskt arbetsmiljöarbete, Ultraljudsundersökning, Ont i ryggen, Severs skada - ont i hälen hos barn & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg II – Skadekompassen
Din sökning på Idrottsmedicin, Systematiskt arbetsmiljöarbete, Ultraljudsundersökning, Ont i ryggen, Severs skada - ont i hälen hos barn & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg II resulterade i 1 vårdgivare
Systematiskt arbetsmiljöarbete
Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) genomförs av personal med särskild kompetens inom den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Vanligtvis är det ergonomer, läkare, psykologer och arbetsmiljöingenjörer med vidareutbildning som hjälper arbetsgivaren med att undersöka, genomföra och följa upp verksamheten så att ohälsa och olycksfall i arbetet förebyggs och en tillfredsställande arbetsmiljö uppnås. (se arbetsmiljölagen). Det är arbetsgivarens ansvar att det systematiska arbetsmiljöarbetet bedrivs. För företag med fler än nio anställda krävs skriftlig dokumentation av arbetsmiljöpolicy, rutiner, uppgiftsfördelning och årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet. För hjälp med systematiskt arbetsmiljöarbete kan följande yrkeskategorier kontaktas: Företagshälsovård, ergonom, psykolog och arbetsmiljöingenjör.
Ultraljudsundersökning
Ont i ryggen
Idrottsmedicin
Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg II
En vårdgivare med steg II i OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) har hög kompetens gällande bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remiss till sjukgymnast eller läkare och man kan fritt välja vem man önskar boka tid till. OMT är ett internationellt specialistområde inom fysioterapin (sjukgymnastiken) för omhändertagande av akuta och långvariga smärttillstånd, funktionsstörningar och skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).
Severs skada - ont i hälen hos barn
Severs skada kallas den överbelastningsskada i hälbenets tillväxtzonen som drabbar väldigt många barn i 9-15 års ålder. För att hälbenet skall växa så har det under tillväxtåren en mindre stabil zon, vilken är känslig för belastning. Särskilt idrottande barn drabbas av denna skada och får då en smärta i hälbenet under eller efter aktivitet vilken kan hindra dem från att springa och sporta som de vill. I Sverige har en forskargrupp specialiserat sig mot denna skada och vi har uppfunnit ett specialinlägg som i flera studier visat sig vara mycket bra på att avlasta hälbenet och leda till fortsatt aktivitet på önskad nivå trots skadan. Det är tyvärr en skada som fortfarande är relativt okänd och vetskapen om den goda behandlingseffekten likaså. Detta trots att siffror pekar på att så många som var fjärde barn i en idrottsförening och var tionde barn i en skolklass lider av smärta som kan vara Severs skada.
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar