Fysioterapeut Ortomed Stockholm
Fysioterapeut Ortomed Stockholm
Fysioterapeut (sjukgymnast)
Våra fysioterapeuter (sjukgymnaster) på Ortomed är specialiserade på ortopediska sjukdomstillstånd och erbjuder fysioterapi för smärta och besvär i kroppens rörelseorgan. Vi är specialiserade på klinisk diagnostik, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rygg, nacke, axel, armbåge, höft, knä, fot och häl. För diagnostik och behandling använder vi oss av följande koncept och metoder:
- OMI – ortopedisk medicin international
- OMT – ortopedisk manuel terapi
- McKenzie / MDT – mekanisk diagnostik och terapi
- MTT – medicinsk träningsterapi
- Idrottsmedicin
- Stötvågsbehandling/shock wave therapy
- Laserbehandling
- EPI / EPTE-behandling
- Ortopedisk podiatri och ortopediska skoinlägg och hälkoppsinlägg
- Akupunktur
- Ultraljud / Ultraljudsundersökning / ultraljudsskanning
- IOC – internationella olympiska kommitténs idrottsmedicinska konferenser
Diagnostik – behandling – egenvård – rehab
Vi är intresserade av att finna orsaken till en smärta, informera om skadan, presentera förslag på lämplig vård och egenvård och erbjuda bästa möjliga behandling. Vi har efter många år arbetat fram verksamma metoder för att hjälpa våra patienter att så fort som möjligt bli friska och återgå till önskad aktivitet. Vårt arbetssätt innefattar att vi fördjupar oss vetenskapligt genom att läsa och sammanfatta vetenskapliga artiklar, vilka vi publicerar dessa på ortomed.se och Skadekompassen.se. Detta gör att vi håller oss på tårna vad gäller aktuella undersöknings- och behandlingsmetoder. Vi använder oss av den senaste tekniska utrustning vad gäller både undersökning och behandling och har således i kombination med medicinsk träning och rehab ett högkvalitativt omhändertagande för våra patienter.
Sjukgymnastik och fysioterapi
Fysioterapeuten är sjukvårdens förstainstans inom diagnostik och behandling av muskuloskeletala skador och sjukdomar. Det innebär att patienter kan söka direkt till en specialiserad fysioterapeut för bedömning/diagnos av smärta eller sjukdomstillstånd. Den absoluta majoriteten av smärta och besvär i rörelsesystemet bedöms och diagnostiseras bäst kliniskt, det vill säga genom samtal och fysisk undersökning. I de fall vidare diagnostisk utredning (röntgen, MR, CT, ultraljudsundersökning, provtagning, ortopedkirurgisk bedömning, neurologisk utredning etc) behövs hänvisar sjukgymnasten vidare för detta. Undantagen är efter ett trauma/olycka då misstanke om att fraktur eller skada på skelett kan föreligga. Då bör patienten istället söka till sin vårdcentral eller till sjukhusets ortopediska akutmottagning. Likaså om patienten i tillägg till smärta i kroppen även har en allmän sjukdomskänsla (känner sig sjuk) så bör första besöket bli till vårdcentralens läkare och inte till fysioterapeuten/sjukgymnasten.
Fysioterapeuten bedömer/ställer diagnos, informerar om sjukdomstillståndet, instruerar rekommenderad egenvård och erbjuder behandling. Vid första besöket ligger fokus på att bedöma tillståndet och vid eventuella återbesök på att återställa funktion, friskhet och belastningstålighet igen. Fysioterapeuter arbetar också förebyggande för att du inte skall råka ut för andra skador eller för att ge dig verktyg att hantera eventuella återfall. Våra fysioterapeuters mål är att du skall förstå ditt sjukdomstillstånd och bli motiverad att ta hand om din kropp och hälsa på ett bra sätt samt erbjudas bästa möjliga behandling.
Fysioterapeut Stockholm
Söker du fysioterapeut (sjukgymnast) i Stockholm så har vi ofta akuttider för dig med smärta i kroppen. Har du ont i ryggen, ryggskott, diskbråck, nackspärr, impingement, tennisarmbåge, golfarmbåge, karpaltunnel syndrom, ont i höften, hopparknä, löparknä, benhinneinflammation, hälseneinflammation, hälsporre och ont i hälen är du varmt välkommen till oss. Vi tillverkar även ortopediska skoinlägg och hälkoppar samt behandlar med stötvåg, laserbehandling och EPI / EPTE.
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar