Hälsporre behandling i Göteborg – sjukgymnast Daniel Öhlin
Här bokar du tid för Hälsporre behandling i Göteborg – sjukgymnast Daniel Öhlin hos Daniel Öhlin, fysioterapeut, Göteborg
Ring, skicka meddelande eller välj i webtidboken.
Hälsporre behandling i Göteborg – sjukgymnast Daniel Öhlin
Hälsporre (plantar fascialgi) behandling i Göteborg
Jag är specialiserad på diagnostik och behandling av hälsporre och erbjuder ett brett omhändertagande med specialinlägg, stötvågsbehandling, tejpning, instruktion av egenvård eller hänvisning till läkare specialiserade på injektionsbehandling. Diagnosen hälsporre eller plantar fascialgi ställs genom klinisk undersökning men jag använder ibland även ultraljudsundersökning för säkerställa diagnosen.
Boka tid till oss i Göteborg
Jag har för närvarande inga patienttider, men mina erfarna kollegor, Sandra och Rickard hjälper dig. Boka tid genom att ringa eller klicka på webtidboken här ovan.
Hälsporre – olika behandlingar
Jag erbjuder en rad olika behandlingar och åtgärder vid hälsporre. Vanligtvis tillverkar jag ett hälkoppsinlägg (fotortos) med djup och styv hälkopp samt behandlar med stötvågsbehandling 3-5 gånger. Många uppskattar också den direkta smärtfrihet eller smärtminskning som följer av att gå i någon av de modeller Joyaskor vi provar ut på mottagningen. Joyaskorna är extremt väldämpade skor och för patienter med ömma hälar innebär det ökad chans till normal gång och belastningsbild, vilket är viktigt under utläkningen av hälsporre.
Hälkoppsinlägg som behandling vid hälsporre
Hälkoppsinlägget (tidigare kallad fotortosen) ser egentligen inte klokt ut vid första ögonkastet. Det ser hårt och otrevligt ut att ha under foten i skon, men det är tvärtom. Hälkoppsinklägget gjuts rakt på foten och följer därmed fotens kurvatur perfekt. Materialet är lätt sviktande och ger en stabil, skön och verksam omfamning och stöd av hälkudde och hälben. Att stå i ett gjutet hälkoppsinklägg brukar resultera i direkt minskad smärta under hälen. Det gör direkt mindre ont och en mer normal belastning och gång kan erhållas. Den minskade belastningen mot plantarfaschian och dess fäste underlättar utläkning och att gå och belasta mer normalt minskar risken för överbelastning av andra delar av fot och underben, vilket annars är vanligt.
Stötvågsbehandling vid hälsporre
Stötvågsbehandling har god smärtminskande effekt och stimulerar läkningen och kan fungera som enskild behandling vid hälsporre. När vi kombinerar stötvågsbehandling med någon typ av avlastning för hälen, som en gjuten hälkopp, skoinlägg eller en Joyasko får vi snabbast och bäst resultat. Vår erfarenhet är att en 40-80% förbättring följer av 3-4 stötvågsbehandlingar och användning av hälkoppsinlägg. Därefter brukar fortsatt smärtminskning och utläkning följa.
Tejpning som behandling av hälsporre
Gjutna hälkoppsinlägg rekommenderar jag före tejpning vid hälsporre då syftet är detsamma men man slipper de negativa konsekvenserna av tejpning som försämrad hygien och eventuell känslighet mot klistret i tejpen. Om hälkoppsinlägg inte önskas så kan jag tejpa häl och hålfot. Jag tejpar enligt Malmö-modellen där ett ordentligt stöd för häl och hålfot erhålls. Tejpen skall sitta på dygnet runt i 5-6 dagar. Därefter skall huden återhämta sig utan tejp ett dygn och fot och hud tvättas. Därefter tejpar jag om. Totalt brukar 5 veckors tejpning ha god effekt på besvär av hälsporre.
Specialdämpade skor
Prova ut Joyaskor vid hälbesvär, som hälsporre och fettkuddeatrofi. Joyaskon har en extremt mjuk häl vilket leder till markant och omgående mindre besvär vid stående och gående.
Behandling med kortisoninjektion vid hälsporre
I sällsynta fall räcker inte ovanstående åtgärder för att minska smärta och underlätta läkning av hälsporre. Då brukar jag hänvisa vidare till läkare för injektionsbehandling. Besvärliga hälsporrar brukar bli hjälpta av 1-2 behandlingar med kortisoninjektion och än bättre blir resultatet om dessa injektioner följs av 3-4 stötvågsbehandlingar.
Jag är specialiserade på klinisk diagnostik och behandling och hjälper gärna dig med hälsporre och annan hälsmärta så att du fortast möjligt kan komma igång med önskad aktivtet och promenader igen.
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar