Stötvågsbehandling hos Läkarhuset i Östersund
Stötvågsbehandling hos Läkarhuset i Östersund
Stötvågsbehandling i Östersund
Vi har lång erfarenhet av stötvågsbehandling och rekommenderar behandlingsmetoden före injektionsbehandling vid de flesta överbelastningsbesvären i rörelseapparaten.
Boka tid för stötvågsbehandling i Östersund
Boka tid för stötvågsbehandling Östersund
Stötvågsbehandling eller shockwave therapy är en vetenskapligt utvärderad och beprövad behandlingsmetod som ger bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. Forskning visar på mycket goda resultat, 65%-95% förbättring, vid behandling av långdragna muskel/senbesvär. Metoden vi på Läkarhuset använder oss av kallas för “radial extracorporeal shock wave therapy”, och förkortas rESWT.
En kompressor skapar lufttryck som för en kula genom ett rör mot ett handhållet munstycke. Munstycket ger ifrån sig mekaniska slag och stötvågor (ljudvågor) vilka med ett givet tryck fortplantar sig ner i vävnaden. Behandlingen ökar den metaboliska aktiviteten i vävnaden och stimulerar kroppens eget läkningssystem. Behandlingen ger ökad blodcirkulation och näringstillförsel samt att en ny infllammation startas, vilket är kroppens naturliga reaktion vid läkning och reparation.
Stötvågsbehandlingen kan göra ont, olika ont beroende på skadelokalisation och skadans irritationsgrad, men är alltid uthärdlig och smärtan försvinner så fort behandlingen är klar, vilket endast tar 5-10 minuter. Vanligtvis upprepar vi behandlingen 3-5 gånger med ca en veckas mellanrum.
Att tänka på vid stötvågsbehandling
Man bör avstå från instensiv fysisk aktivitet och belastning av behandlad vävnad det närmaste dygnet efter en behandling.
Man bör genomgå någon parallell behandling som kortisoninjektionsbehandling, antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medicinering.
Personer med hjärtbesvär, starkt ökad blödningstendens samt gravida skall inte behandlas med stötvåg utan samråd med läkare.
Stötvågsbehandling rekommenderas vid följande sjukdomstillstånd
- hälsporre (plantar fasciit)
- hälseneinflammation (akillestendinopati)
- tennisarmbåge (lateral epikondylalgi)
- golfarmbåge (medial epikondylalgi)
- benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom)
- hopparknä
- löparknä (iliotibialbandssyndrom)
- supraspinatustendinos
- infraspinatustendinos
- kalkaxel
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar