fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Sacral epidural injektion, Konditionstest, Löparskador & Benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom) – Skadekompassen

Sacral epidural injektion, Konditionstest, Löparskador & Benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom) resulterade i 0 vårdgivare

Sacral epidural injektion

Sacral epidural injektion är en smärtlindrande behandlingsform där smärtlindrande läkemedel, ofta Procain, förs in med injektionsnål via den lilla gången "Hiatus Sacralis" vid svanskotan och med denna teknik sprutas upp i det epidurala rummet.

Konditionstest

Löparskador

Skador vid löpning drabbar fot, fotled, knä, höft och rygg och de vanligaste skadorna är senskada, muskelskada och led- och ligamentskada som vid hälsporre, stukad fot, ont i knät pga löparknä, meniskskada, artros, hopparknä eller pfss - främre knäsmärta. Skadorna beror framför allt på att löparen ökar sin aktivitetsnivå snabbare än vad kroppen hinner bygga upp den för och ofta sker detta i kombination med en dålig löpteknik. Att göra en löpanalys och lära sig en bra löpteknik är ett bra sätt att förebygga löparskador. Då en löparskada har uppstått hjälper våra vårdgivare; fysioterapeuter, läkare, naprapater och löpcoacher i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige dig med diagnostik, behandling för att du snabbast möjligt skall bli frisk och tillbaks i löparspåret igen.

Benhinneinflammation (medialt tibiasyndrom)

Benhinneinflammation är trots namnet inte en inflammation utan en överbelastningsskada på insidan av tibia (skenbenet) där underbenets muskler och senor fäster. Skadan utmärker sig med smärta på underbenets framsida eller insida. Det är den vanligaste kroniska belastningsskadan hos idrottare och står för 6-16% av alla löparskador. Skadan läker vanligtvis ut av vila medan forsatt belastning kan förvärra tillståndet och leda till stressfrakturer. Vanliga åtgärder är korrigering av fotställning med ortopediska skoinlägg, stötvågsbehandling samt friktionsmassage. Andra namn på denna skada är medialt tibiasyndrom och medialt tibiaperiostit.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar