Akupunktur, Ryggskott (akut lumbago) & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III – Skadekompassen
Akupunktur, Ryggskott (akut lumbago) & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III resulterade i 3 vårdgivare
Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8, 413 01 Göteborg
Behandlingar
Ont i foten? Få expert hjälp av fotspecialister i Göteborg!
Ledskydd - utprovning av ortos hos fysioterapeut i Göteborg
Löpanalys och löpteknik i Göteborg
Ont i knät - idrottsmedicin och fysioterepi i Göteborg
Hälkoppsinlägg (hälkopp) i Göteborg
Sjukgymnast - fysioterapi i Göteborg
Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg
Severs skada - ont i hälen hos barn i Göteborg
Skoinlägg i Göteborg - tillverkas av fotspecialiserade fysioterapeuter
Akupunktur
Akupunktur är en nålbehandlingsform där man med nålar stimulerar välbeprövade punkter vilka anses bättre leda till respons på nålstimulit än områden utanför dessa punkter. För att öka retningen i vävnaden snurras nålarna för hand några gånger under behandlingssessionen eller så kopplas svag ström till dem. En akupunkturbehandling pågår vanligtvis under 20-30 min och 6-10 behandlingstillfällen anses behövas för att uppnå önskad effekt.
Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg III
En vårdgivaren med steg III i OMT (ortopedisk manuell terapi) har mycket hög kompetens rörande bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remiss till sjukgymnast eller läkare och man får välja själv vem man vill boka tid hos. OMT - Ortopedisk Manuell Terapi - är ett internationellt specialistområde inom fysioterapin (sjukgymnastiken) för omhändertagande av akuta och långvariga smärttillstånd, funktionsstörningar och skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).
Ryggskott (akut lumbago)
Ryggskott (akut lumbago) kallas plötsligt uppkommen ryggsmärta. Orsaken anses ofta vara diskrelaterad, men kan även bero på skada i led, kapsel eller muskel. Ryggskott kan föregås av stelhetsvärk i ländryggen och inaktivitet och mycket sittande bidrar till ökad risk att drabbas. Om man drabbas bör man försöka ta promenader och röra sig. I vården vänder man sig till en fysioterapeut för klinisk diagnos, bedömning och hjälp att bli frisk igen. Slätröntgen och magnetkameraundersökning till för sällan användbar information utan rekommenderas av din fysioterapeut bara då det bedöms tillföra något. Smärtstillande läkemedel kan underlätta promenader och rörelse.
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar