fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Funktionell rörelseanalys, Löparskador & Ryggskott (akut lumbago) – Skadekompassen

Funktionell rörelseanalys, Löparskador & Ryggskott (akut lumbago) resulterade i 13 vårdgivare

Förslag på djupare filtrering

Funktionell rörelseanalys

Funktionell rörelseanalys är en kvalitativ rörelseanalys med systematisk observation och subjektiv bedömning av människans rörelsemönster utifrån kunskap från kinesiologin, biomekanik och neurovetenskap. I analysen tas fasta på optimalt (ekonomiskt) och avvikande rörelsebeteende. Man studerar hur rörelsen sker och genom fynden definieras rörelseproblemet. Utifrån detta formuleras en behandlingsstrategi i samarbete med patienten.

Löparskador

Skador vid löpning drabbar fot, fotled, knä, höft och rygg och de vanligaste skadorna är senskada, muskelskada och led- och ligamentskada som vid hälsporre, stukad fot, ont i knät pga löparknä, meniskskada, artros, hopparknä eller pfss - främre knäsmärta. Skadorna beror framför allt på att löparen ökar sin aktivitetsnivå snabbare än vad kroppen hinner bygga upp den för och ofta sker detta i kombination med en dålig löpteknik. Att göra en löpanalys och lära sig en bra löpteknik är ett bra sätt att förebygga löparskador. Då en löparskada har uppstått hjälper våra vårdgivare; fysioterapeuter, läkare, naprapater och löpcoacher i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige dig med diagnostik, behandling för att du snabbast möjligt skall bli frisk och tillbaks i löparspåret igen.

Ryggskott (akut lumbago)

Ryggskott (akut lumbago) kallas plötsligt uppkommen ryggsmärta. Orsaken anses ofta vara diskrelaterad, men kan även bero på skada i led, kapsel eller muskel. Ryggskott kan föregås av stelhetsvärk i ländryggen och inaktivitet och mycket sittande bidrar till ökad risk att drabbas. Om man drabbas bör man försöka ta promenader och röra sig. I vården vänder man sig till en fysioterapeut för klinisk diagnos, bedömning och hjälp att bli frisk igen. Slätröntgen och magnetkameraundersökning till för sällan användbar information utan rekommenderas av din fysioterapeut bara då det bedöms tillföra något. Smärtstillande läkemedel kan underlätta promenader och rörelse.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar