Fysioterapeut, Tejpning vid hälsmärta, Stukad fot (fotledsdistorsion) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen – Skadekompassen
Din sökning på Fysioterapeut, Tejpning vid hälsmärta, Stukad fot (fotledsdistorsion) & Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen resulterade i 9 vårdgivare
Ortomed Stockholm
Ortomed Stockholm c/o Vasaparkens läkarmottagning, Hälsingegatan 2, 113 23 Stockholm
Behandlingar
Ont i knät - knäkunniga fysioterapeuter i Stockholm
Hälkopp och hälkoppsinlägg Stockholm
Fysioterapeut Ortomed Stockholm
Hälsporre behandling i Stockholm
Löpanalys och löpteknik i Stockholm
Ont i hälen barn i Stockholm - Severs skada
Skoinlägg hos Ortomed Stockholm
Ortomed Göteborg
Norra Allégatan 8, 413 01 Göteborg
Behandlingar
Ont i ryggen - fysioterapeut Göteborg
Ont i höften - fysioterapeut Göteborg
Ont i foten? Få expert hjälp av fotspecialister i Göteborg!
Ledskydd - utprovning av ortos hos fysioterapeut i Göteborg
Löpanalys och löpteknik i Göteborg
Ont i knät - idrottsmedicin och fysioterepi i Göteborg
Hälkoppsinlägg (hälkopp) i Göteborg
Sjukgymnast - fysioterapi i Göteborg
Stötvågsbehandling hos Ortomed Göteborg
Severs skada - ont i hälen hos barn i Göteborg
Skoinlägg i Göteborg - tillverkas av fotspecialiserade fysioterapeuter
Rickard Järrebring – fysioterapeut, Göteborg
Ortomed Göteborg, Norra Allégatan 8, 41301 Göteborg
Behandlingar
Ont i nacken - nackspecialiserad fysioterapeut Göteborg
Hälseneinflammation - Fysioterapeut i Göteborg
Tennisarmbåge - Fysioterapeut Göteborg
Ont i hälen hos barn (Severs) - behandling i Göteborg
Ont i hälen (vuxna) - hälsporre och hälkudde i Göteborg
Ont i armbågen behandling i Göteborg
Tejpning vid hälsmärta
Vid tejpning vid hälsmärta är det viktigt att tejpa så att hälkudden får ett bra stöd. Om plantarfascian är överbelastad (som vid hälsporre) är det även bra att tejpen stödjer fotvalvet och hålfoten. Vårdgivare som tejpar onda hälar kan även diagnosticera din hälsmärta samt ge tips på övrig egenbehandling som kan hjälpa dig att bli smärtfri och öka din belastningsförmåga.
Fysioterapeut
En fysioterapeut är sjukvårdens förstainstans, remissinstans och specialistinstans vid skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. Det krävs ingen remiss till fysioterapeut och man kan själv välja vilken sådan man önskar kontakta och boka tid till. En fysioterapeut arbetar med undersökning, bedömning, diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. En fysioterapeut är specialiserad inom olika områden som neurologi, reumatologi, ergonomi, fysisk aktivitet och idrottsmedicin, ortopedisk medicin, äldres hälsa, andning och cirkulation, psykosomatiska tillstånd och habilitering och pediatrik. Fysioterapi eller sjukgymnastik är det tredje största vårdområdet efter sjuksköterskor och läkare. Det är en profession som är specialiserad på att förebygga skada och ohälsa samt på att efter skada och sjukdom kliniskt bedöma och diagnostisera tillstånd samt att återfå människor i funktionell rörlighet samt aktivitetsförmåga genom rörelse, behandling och hjälp till egenvård. Första januari 2014 byttes namnet på yrkesgruppen från sjukgymnast och sjukgymnastik till fysioterapeut och fysioterapi.
Ortopedisk Medicin International (OMI) - basexamen
En vårdgivare med OMI basexamen har hög kompetens i bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av smärt- och sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remis till sjukgymnast eller läkare och man väljer själv till vilken sådan man önskar boka tid. Utbildningen OMI (ortopedisk medicin international) är internationell och den är samma för läkare, fysioterapeuter (sjukgymnaster), naprapater och kiropraktorer och löper över ca 4 år. Syftet med utbildningen är att erhålla specialiserade kunskaper i att ställa klinisk diagnos och välja rätt behandling.
Stukad fot (fotledsdistorsion)
En stukad fot kallas även för fotledsdistortion eller fotledsstukning. Att stuka foten är den vanligast förekommande fotskadan och den vanligaste orsaken till smärta och funktionsnedsättning. Hälften av alla stukningar sker under idrottsutövande och av alla idrottsskador är var fjärde en stukad fot. Foten “viker sig” sig i de flesta fall inåt under belastning, i så kallad supination och fotledens utsida sträcks då och mjukdelsvävnaderna på utsidan, under och framför den yttre fotknölen blir skadade. Svullnad, rörelse- och belastningsmärta uppstår.
Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.
Tänk på att:
Tips på innehåll:
Så här används informationen du lämnar