fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Fysioterapeut, Tvärfriktionsmassage (tvära friktioner), JEMS, Ont i axeln, Trokanterit & Artros – Skadekompassen

Din sökning på Fysioterapeut, Tvärfriktionsmassage (tvära friktioner), JEMS, Ont i axeln, Trokanterit & Artros resulterade i 1 vårdgivare

Förslag på djupare filtrering

Tvärfriktionsmassage (tvära friktioner)

Tvärfriktionsmassage är en behandlingsform där massagen ges tvärs emot fiberriktningen och endast lokalt över den sjukliga delen av mjukdelsvävnaden i syfte att minska inflammation genom ökad cirkulation, minska smärtan samt förebygga och bryta ärrvävnad.

JEMS

Ont i axeln

Fysioterapeut

En fysioterapeut är sjukvårdens förstainstans, remissinstans och specialistinstans vid skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. Det krävs ingen remiss till fysioterapeut och man kan själv välja vilken sådan man önskar kontakta och boka tid till. En fysioterapeut arbetar med undersökning, bedömning, diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. En fysioterapeut är specialiserad inom olika områden som neurologi, reumatologi, ergonomi, fysisk aktivitet och idrottsmedicin, ortopedisk medicin, äldres hälsa, andning och cirkulation, psykosomatiska tillstånd och habilitering och pediatrik. Fysioterapi eller sjukgymnastik är det tredje största vårdområdet efter sjuksköterskor och läkare. Det är en profession som är specialiserad på att förebygga skada och ohälsa samt på att efter skada och sjukdom kliniskt bedöma och diagnostisera tillstånd samt att återfå människor i funktionell rörlighet samt aktivitetsförmåga genom rörelse, behandling och hjälp till egenvård. Första januari 2014 byttes namnet på yrkesgruppen från sjukgymnast och sjukgymnastik till fysioterapeut och fysioterapi.

Artros

Trokanterit

Trokanterit är senfästesskada eller slemsäcksinflammation som ger smärta på utsidan av höften och som förvärras när du ligger på sidan, står på ett ben eller vid mycket gång eller löpning. Det är ett mycket vanligt besvär, framförallt i den äldre populationen och kvinnor är mer drabbade än män. Orsaken till trokanterit är framförallt så kallad tendinopati i höftens muskelsenor som fäster mot det benutskott som sitter på utsidan av höften, trokanter. Tidigare har bursit varit den primära förklaringen till smärta, men anses idag bara stå för en liten del av trokanteriter. Har du ont i höften bör du boka tid till en fysioterapeut för att få en första undersökning och diagnos. Fysioterapeuten hjälper dig med information om sjukdomstillståndet samt med att informera om den vård som är lämplig för dig att göra. Vanligtvis innehåller den förskrivning och genomgång av medicinsk träning samt genomgång av belastningsanpassning. Vid smärta i höften kan du söka tid till fysioterapeut där du bor oavsett om det är i Göteborg, Stockholm, Malmö, Uppsala, Linköping eller andra orter i Sverige. Du kan använda vårt register över vårdgivare för att hitta specialister av vårdgivare för smärta i höften.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar