fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Artrosskola på nätet

Artrosskola på nätet genom Joint Academys digitala behandlingsprogram för artros i höft, knä, hand och rygg är en väl fungerande behandlingsmetod där du kan komma igång direkt idag med hjälp av en artrosspecialiserad fysioterapeut. Få hjälp att ta hand om din artros hemifrån, från jobbet eller på semestern.

Har du fått diagnosen ställd kan du påbörja skolan omgående och till en patientavgiften på 0 kronor. Är diagnosen inte ställd får du hjälp med det till den låga normala patientavgift du har för ett besök till en fysioterapeut eller läkare där du bor. Därefter kommer du igång med den kostnadsfria digitala artrosskolan.

Jag vill komma gång med artrosskolan (och få mindre ont och ett bättre liv)

Sex veckors artrosskola leder till minskad smärta och ökad aktivitetsförmåga visar forskningen och vården rekommenderar behandlingen som den primära behandlingen vid konstaterad artros eller vid misstanke om artros.

Under sex veckor får du stöttning och hjälp av en artroskunnig fysioterapeut och det individanpassade programmet i appen för att uppnå bästa möjliga resultat.

Digital artrosskola på nätet har god effekt

Ny RCT-studie visar att den digitala artrosskolan på nätet på endast 6 veckors träning via mobilen resulterade i att smärtan minskade med 41% och funktionen ökade med 48% mot traditionell vård där smärtan minskade med 6% och funktionen ökade med 13%.

Så här går artrosskola på nätet till

  1. Uppge ditt mobilnummer och få ett sms med en länk för att ladda ner appen till din mobil
  2. I appen får du svara på några riktade frågor om ditt besvär och sedan prata med en fysioterapeut som ställer diagnos. Därefter kan du påbörja din individuellt anpassade utbildning
  3. När du startat upp följs du sedan kontinuerligt av din fysioterapeut genom hela programmet

Vad kostar artrosskolan?

Patientavgiften är 0 kronor då artrosskolan ingår i primärvården och är landstingsfinansierad.

Så här sker själva utbildningen

Artrosskola på nätet genom Joint Academy
Kom igång idag med personligt träningsprogram och fysioterapeut som stöttar dig igenom hela programmet.

Du får ett personligt behandlingsprogram som koordineras av en fysioterapeut. Programmet är en kombination av fysiska aktiviteter och interaktiva lektioner där du får lära dig mer om artros. Du får utbildning om artros i form av filmer, bilder och text som du kan läsa och lyssna till närhelst det passar dig. Övningarna vilka är anpassade till dig stegras successivt utifrån dina resultat och mål genom kontinuerlig uppföljning och handledning av din fysioterapeut.

Här kommer du igång med artrosskolan

 

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar