fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Diskbråck i ländryggen

Diskbråck är en vanlig orsak till smärta i ländryggen med utstrålning ned i benet. Ett diskbråck i ländryggen (lumbalt diskbråck) innebär en skada på en av våra fem diskar i ländryggen, som i sin tur kan skapa tryck på den närliggande nervroten. Detta ger en utstrålande smärta i ena benet samt nedsatt muskelkraft, känsel och reflexer i delar av det drabbade benet. Det finns dock många orsaker till utstrålande smärta ned i benet, ofta benämnt som “Ischias”, läs mer om detta här.

Diskbråck läker med tid. Rekommenderad behandling vid diskbråck är fysioterapi. Detta innehåller anpassning av aktivitetsnivå, träning och vid behov manuell behandling. I vissa fall behövs operation vid ett lumbalt diskbråck.

Vid ryggsmärta med utstrålning bör du lyssna på din kropp och hålla dig så aktiv som smärtan tillåter. Rörelse som inte provocerar fram smärtan är viktig för ditt tillfrisknande. I artikeln nedan kan du finna råd om vad du själv kan göra och hur du söker hjälp med dina ryggbesvär.

Vård vid Diskbråck i ländryggen

Du kan få hjälp via video eller genom att boka en tid för ett fysiskt besök till någon av våra mottagningar. Du kan även hyra en hemlaser för daglig behandling hemma.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar