Shop

Meny

Välj från lista

Ont i käke, öra, hals

Sammanfattning

Värk och smärta kring käke, öra och hals kan ha olika orsaker som t. ex. att disken i käkleden inte ligger på plats, att en nerv är påverkad eller att muskler kring käkleden är överbelastade. Smärtan kan stråla längs käkbenet, upp på samma sida av huvudet och ner längs halsen mot samma sidas nyckelben. Många av de som drabbas har svårt att hitta rätt hjälp i vården och kan ibland i månader vandra runt bland läkare, tandläkare, öron-näsa-hals och fysioterapeuter.

Vi har en välbesökt forumtråd där drabbade beskriver sina problem och där det framgår hur svårt det är att hitta rätt vård.

Vi jobbar därför aktivt nu med att finna kompetenta vårdgivare att hänvisa till och vårt vårdgivarregister byggs upp efter hand.

När skall du söka hjälp

Använd vårt register över vårdgivare som arbetar med värk kring käke, öra och hals.

Hitta vård

Beskrivningar av symtom

Nedan beskrivningar kommer från patienter med värk i käke, öra- och halsregionen.

Jag har i snart 3 mån haft värk i käken, kindbenet, örat och halsen på vänstra sidan av ansiktet (även utanpå halsen ner mot nyckelbenet). Har vart hos en rad läkare och tandläkare som alla verkar ha svårt att ge mig svar på vad det kan vara eller hur jag ska bli bra.


Jag känner en smärta på vänstra sidan av mitt ansikte runt käken och örat, jag har också ibland fått kraftiga smärtor i örat under korta stunder och sen försvinner det. Jag har märkt hur jag ofta får ticks i form av ryck i näsan, vänstra ögat och vänstra kinden. Jag går också och tryck utjämnar hela tiden för det känns konstigt i hela huvudet.


Jag har precis dessa symtom sedan 4 månader. Ont i hals, öra, käke på höger sida. Smärtan kommer och går.


Jag har exakt samma problem samt tinnitus/lock med pipande i öronen som kommer och går. Vill bara bli av med det nu. Har haft det i över ett år, mer eller mindre intensivt.


Har exakt dessa problemen. Kan även få feber känsla och att smärtan sträcker ut sig i ansiktet, blir samtidigt väldigt varm. När jag nyser så känns de ibland som örat ska explodera. Har också ont i örat (tryck) strålande smärta mot ansiktet ner i käke och hals. Hela vägen ner till nyckelbenet.


  • Skribent

  • Uppdaterat

    2021-01-12

  • Skriv ut

  • Dela

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar

Supervettiga nyheter för hälsanIbland har vi extra bra tips, kampanjer eller erbjudanden och då berättar vi om dem för dig i ett nyhetsbrev

Ibland har vi extra bra tips, kampanjer eller erbjudanden och då berättar vi om dem för dig i ett nyhetsbrev