Shop

Meny

Välj från lista

Ultraljudsapparater

Utraljudsapparater – köp och leasing

Ultraljudsutrustning inom svensk hälso- och sjukvård. Ultraljudsundersökning är ett värdefullt komplement till den kliniska undersökningen. Utvecklingen inom bilddiagnostiken har på senare år gått raskt framåt och priserna för de utraljudsapparater som ger de bästa bilderna blir alltmer överkomliga.  Idag kan även den lilla kliniken och enskilda vårdgivare köpa eller leasa ultraljudsmaskiner. Här nedan presenteras dem som används inom msk ultraljud, det vill säga inom ortopedi, fysioterapi, sjukgymnastik, naprapati och kiropraktik. Om du inte har likvida medel att direkt köpa utrustningen är vår rekommendation att istället leasa den då detta inte binder kapital i ett ägande förrän dess du efter leasingtiden köper loss utrustningen till restvärdet.


Secma – SonoSite ultraljudsutrustning

SonoSite logoSecma ultraljud logo

Oavsett om du alltid är på kliniken eller behöver ha ett robust ultraljud med dig till olika miljöer har Secmas SonoSite maskiner som ger bilder av högsta kvalitet. Bilder av god kvalitet är A och O och Secmas olika maskiner har istället andra detaljer och funktioner som skiljer dem åt, för att du skall ha en utrustning som passar din verksamhet. Secma servar den nordiska och holländska hälso- och sjukvården med högkvalitativa produkter och  medicinskt kunniga produktspecialister.
Secma vill hjälpa dig att finna rätt ultraljudsundersökning för dina behov!

SonoSite II

SonoSite II ultraljud

 • Ny och patenterad transducerteknologi med 30% bättre bildåtergivning
 • Växla snabbt och enkelt mellan olika prober
 • Utomordentlig tuff skärm med inbyggd anti-refleksion säkrar utmärkt bildåtergivning från alla vinklar och i all belysning.

SII är en utveckling inom den populära S-serien, vilket innebär betydligt mer än ny designen. Det helt nya gränssnittet på pekskärmen har uppdaterats med intelligent mjukvara som endast visar de relevanta funktionerna för den aktuella proceduren. Mjukvaran i SonoSite SII styr dig igenom skanningen och säkerställer att alla steg uppfylls, vilket eliminerar den mänskliga faktorn.

SII har också två helt nya inbyggda transducerutgångar som användaren enkelt kan växla mellan med två tryck på pekskärmen. Färgdopplerns känslighet har också optimerats så att du nu får en skarpare bild även vid låga flöden.

Den släta skärmen är gjord av gorillaglas, och är väldigt motståndskraftig och hållbar, vilket innebär att det är busenkelt att rengöra och desinficera skärmen efter användning.

Bildkvalitet

I sjukhusmiljö är det avgörande att man får en snabb och säker överblick av patientens tillstånd. Med den nya patenterade transducerteknologin DirectClear reduceras fördröjningen, och bildkvaliteten är både tydligare och skarpare. DirectClear lyfter transducerens effektivitet tack vare en högre penetrationsfaktor, och bättre kontrast i bilden. Detta ger en märkbart bättre bildupplevelse. SII kommer snabbt bli ett oumbärligt verktyg på kliniken. DirectClear erbjuds inledningsvis på två utvalda transducers (rC60xi och rP19x).

SonoSite Edge II

SonoSite Edge II ultraljudsapparatMed den nya SonoSite Edge II är det betydligt mer än bara designen som är ny. Mjukvaran har dessutom uppdateras med användarvänlighet i åtanke, och hårdvaran har optimerats för att uppfylla och överträffa de höga krav som ställs på modernt ultraljud i dag.

Skärmen på Edge II har behandlats med anti-reflektion, och den är tillverkad i gorillaglas – detta medför till att hela skärmen har ett otroligt starkt skydd, och den är enklare att använda i kritiska ögonblick.

Den nya skärmen erbjuder mer än 30% bredare betraktningsvinkel, vilket gör det till en optimal maskin i akut- och operationssalen.

Med de nya och mycket låga profilknapparna, tillsammans med ett fullt förseglat tangentbord, är Edge II helt motståndskraftig mot vätskor, och den är även väldigt lätt att rengöra och desinficera.

Utöver detta har SonoSite dessutom utvecklat ett extra beskyddande silikonlager i konstruktionen av tangentbordet, vilket ytterligare förhindrar fukt från att tränga in i systemet.

Utöver det nya 16 GB stora internminnet, och ECG-kabeln, så har Edge II en USB auto-export funktion, vilket leder till att materialet automatiskt kan arkiveras på USB efter avslutad undersökning.

Detta sparar tid och gör undersökningen effektivare när situationen kräver det.

Bildkvalitet

I de kritiska miljöerna är det avgörande att få en snabb och säker överblick över patientens tillstånd. Med den nya patenterade transducerteknologin DirectClear reduceras tidsförbrukningen vilket leder till att bildkvaliteten blir ännu mer tydlig och skarp. DirectClear lyfter transducerens effektivitet med både en högre penetrationsfaktor samt en bättre kontrast i bilden vilket leder till en mycket bättre bildupplevelse. Detta kommer bli ett oumbärligt verktyg på kliniken.

Kontakta Secma för demonstration på din klinik

Kontakta produktspecialister på Secma för mer information.


BK Medical – ultraljud

BK ultraljud logo

BK Medical är unika då de utvecklar, tillverkar, servar och säljer sin egen ultraljudsutrustning. Deras modeller är robusta och högkvalitativa och används på sjukhus och kliniker i norden.

Flex Focus 500


Flex focus 500 ultraljudFlex Focus 500 är ett kraftfullt och flexibelt ultraljudssystem för ortopedi, urologi, kolorektal kirurgi, urogynekologi, vaskulär, allmän avbildning och andra applikationer. Med sin högupplösta bildskärm på 19 tum, erbjuder Flex Focus 500 premiumprestanda med effektivitet och hastighet och känslig färgdoppler med utmärkt upplösning och känslighet.

Systemet stöder en bred portfölj av avancerade prober med innovativ design för att möjliggöra åtkomst till alla områden; avancerade punkteringsguider; bekväm kontroll med en knapp; och enkel sterilisering och desinfektion. Flex Focus 500 har ett litet fotavtryck som är extremt manövrerbart, kan passa in i de tätaste utrymmena och erbjuder upp till fyra timmars plug-free-avbildning.

Kontakta BK Medical för demonstration på er klinik

Kontakta BK Medicals produktspecialister för mer information.


Medema och GE Ultraljudsutrustning

Medema ultraljud logo GE Healthcare logo ultraljudsutrustning

GE Healthcare – Ultraljudet för dig som vill ha det bästa och senaste inom muskoluskeletal undersökning. GE Healtcares ultraljudssystem med avancerad teknologi och exceptionell bildkvalitet som är designat för att göra din undersökning snabb och enkel. Här får du lättanvända verktyg i ett smidigt, ergonomiskt och användarvänligt system som vunnit priser för sin design.

GE Ultraljud LOGIQ P9 R3

GE ultraljud Logiq P9

 • Exceptionell bildkvalitet
 • Stor wide screen högupplöst LCD skärm på 21,5 tum
 • Touchscreen på 10.4 tum
 • Växla snabbt mellan olika prober


Välj mellan flera expertverktyg såsom Elastografi, Compare Assistant, Doppler Quantification, B Flow och B Steer+.
Det finns även ett brett spektrum av innovativa och unika prober, såsom ML6-15 RS som är en Matrixprob som ger en otroligt fin och detaljerad bild. Den 1-5 MHz konvexa proben är mångsidig för undersökningar från axel till höft, även hos större patienter. För ytliga strukturer finns flera högfrekventa prober upp till 22 MHz som ger en utmärkt bild med skarpa detaljer.

Innovativa My Page med skräddarsydda användarkontroller ger dig möjlighet att anpassa ditt arbetsflöde och ta bort onödiga knapptryck vilket effektiviserar din undersökning och gör dig mer patientfokuserad.

Kompakt design, trådlös LAN och Power Assistant som ger dig möjlighet till skanning på batteridrift. Med My Trainer så har du utbildning av systemet ett knapptryck bort för att snabbt och enkelt kunna komma igång med alla funktioner.

Smart valbar hårdvara: flexibel ledad arm, transporthandtag baktill på vagnen, pappershållare, låda, 3-4 probportar, gelvärmare, fotkontroll.
Operativsystem: Windows 7.

GE Ultraljud Logiq V2 Basic

GE ultraljud 520B Logiq V2 basic
Logiq V2 Basic är en nyutvecklad apparat med alla basfunktioner för muskuloskeletal ultraljudsscanning.
Den är mångsidig, portabel och mycket prisvärd!

 • Har ett lättanvänt användargränssnitt som enkelt kan anpassas efter användarens behov med möjlighet till egna inställningar och med hög utvecklingspotential.
 •  Flera uppskattade expertverktyg ingår som standard däribland: CrossXBeam, B-Steer och Virtual Convex.
 • Andra populära expertverktyg för tillval är bland annat: Logiq View och Easy 3D.
 • Color och Power Doppler.
 • Portabel apparat med batteridrift.
 • Spara stillbilder i JPG eller video i MP4. DICOM som option. Smidig överföring från HDD till USB.
 • Möjlighet till trådlös bildöverföring till nätverk.
 • Bildskärm: 15 tum högupplöst (1024×768 pixlar), full färg LCD display.
 • Levereras med en linjär probe L6-12-RS med frekvensområde 4,0-13,0 MHz.
 • Som standard har apparaten en port för prober men möjlighet finns att uppgradera till en ytterligare port.
 • Svenskt tangentbord.
 • Vagn och väska som tillval.

Kontakta Medema för demonstration på din klinik

Kontakta Medema  för produktinformation samt erbjudanden och finansieringslösningar.

 


HP Medical Sverige

 HP Medical – Dynascan Ultraljud.

HP Medical radiell och fokuserad stötvåg

HP Medical Sweden är ett dotterbolag till HP Medical i Wollerau, Schweiz och deras ultraljudsutrustning Dynascan har sedan många år använts på fysioterapikliniker runtom i Sverige. Utrustningen lämpar sig väl för muskuloskeletal diagnostik.

Dynascan

 • Bästa högfrekventa modeller och prisnivå / 2 – 22 Mhz
 • High Tech funktioner / Elastografi och Panorama Scanning
 • Enkel och snabb inlärning m. hjälp av handledningsprogrammet
 • Utbildning: Samarbete med certifierade operatörer / DVD instruktionsvideo
 • Ultraljudsdiagnostik är svaret på korrekt och effektiv behandling

Skicka efter dokumentation eller boka en Diagnostiskt ultraljud demonstration

Kontakta HP Medical för demonstration på din klinik.

Kontakta HP Medical  för produktinformation samt attraktiva erbjudanden och finansieringslösningar.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar