Shop

Meny

Välj från lista

Nya Skadekompassen – bättre databas, utseende och funktionalitet!

Ny databas, ny logo och utseende och bättre funktionalitet!

Skadekompassens informationssidor om olika sjukdomstillstånd samt hänvisning till sjukdoms- och behandlingsspecialiserade vårdgivare har funnits sedan 2009, men nu har vi byggt om databasen, gjort nytt utseende och förbättrat funktionaliteten både för våra besökare och vårdgivare.

Skadekompassen hjälper patienter och vårdgivare

Vi är väldigt nöjda med den nya och förbättrade webbplatsen. Skadekompassen hjälper patienter att finna information om sitt sjukdomstillstånd, få tips på och lära sig rekommenderad egenvård samt se vilken behandling som finns att få i vården. Vi gör det också enkelt att komma i kontakt med och boka tid direkt till specialiserad vårdgivare utan omvägar, så kallad direkt access. Detta sker bland annat genom att relaterade vårdgivare visas ihop med de sjukdomstillstånd, undersöknings- eller behandlingsmetoder patienten/besökaren läser om.

Direkt access – förbättrad vård för patient och vårdgivare

Vårdgivare som arbetar med vissa skador och sjukdomstillstånd och som erbjuder särskild behandling eller undersökningsmetod för sjukdomstillståndet har listat sig för detta och är därmed sök- och bokningsbara för dessa patienter. På så sätt fyller vårdgivare sin tidbok med de patienter de är bäst på att omhänderta. Vi gör det lätt för vårdsökande patienter att finna dessa vårdgivare genom att relaterade vårdgivare visas på varje informationssida de läser på samt att det är enkelt att filtrera ut precis den vårdgivare man önskarvårdgivarsidan. Snabbare väg till rätt vård! Detta tycker vi förbättrar vården för både patient och vårdgivare.

Nya funktioner

Flytt av frågeforumet

– Vi har flyttat forumet från www.ontikroppen.com till www.skadekompassen.se/forum. Alla tidigare ställda frågor och svar ligger kvar på gamla platsen, men nya frågor kan numer bara ställas här på Skadekompassen. Alla anslutna vårdgivare kan svara på frågor.

Vårdgivare kan själva ansluta sig och erbjuda vård – utan kostnad!

– Vårdgivare kan nu själva registrera sig eller sin mottagning och lista sig mot de sjukdomstillstånd eller behandlings- eller undersökningsmetoder de är specialiserade på, utan kostnad. Är du legitimerad vårdgivare eller driver en mottagning med legitimerad vårdpersonal kan du ansluta dig här och göra dig kontakt- och bokningsbar för våra vårdsökande patienter. Direkt access – hjälp patienter att hitta rätt vård direkt!

Lätt att filtrera ut exakt vilken vårdgivarkompetens man söker

Man kan nu filtrera ut vårdgivare utifrån vilken specialisering de har, vilka sjukdomstillstånd de arbetar med, vilka behandlings- eller undersökningsmetoder de erbjuder och försås vilken ort de arbetar på. Gå till vår vårdgivarsida »

Informationsspridning

Det tar tid implementera ny vård och nya rekommendationer utifrån ny forskning hos vårdgivare samt att sprida dessa nya rön och råd till allmänheten och drabbade patienter. Skadekompassen är en utmärkt portal för detta då våra informationssidor grundar sig på vetenskap och beprövad erfarenhet samt att våra besökare framför allt är informationsökande patienter.

Vi har idag drygt 50 000 besök på våra informationssidor om bland annat artros, ont i ryggen, ont i axeln, impingement, frusen axel, hälsporre, tennisarmbåge, löparskador, löparknä, hälseneinflammation, benhinneinflammation, musarm, stötvågsbehandling, etc.

Läs mer om hur vi arbetar med informationsspridning till vårdgivare och allmänhet »

  • Skribent

    dadmin

  • Uppdaterat

    2014-07-03

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar