Shop

Meny

Välj från lista

Ribbstol – klassisk och modern träning för hela kroppen

En snygg och exklusiv ribbstol passar i vilket rum som helst och inspirerar till rörelse och spontan träning. Ser man en kan man nästan inte låta bli att klättra och hänga i den. Och med smarta tillbehör kan du enkelt träna hela kroppen. I denna artikel tar vi upp olika användningsområden för en ribbstol såsom träning av core-muskulatur, rygg, armar och ben, vad du skall tänka på vid köp av en ribbstol och varför vi har valt att rekommendera just de ribbstolar vi säljer här på Skadekompassen.

Vad är en ribbstol?

Historik

Ribbstolar har funnits i århundraden och har sina rötter i gymnastikens värld. Ursprungligen användes de för att träna och förbättra gymnasters styrka, smidighet och balans. Med tiden har ribbstolar blivit populära även inom andra sammanhang som kontor, gym och hemmiljöer.

Fördelarna med en ribbstol

Flexibilitet

En av de största fördelarna med en ribbstol är dess förmåga att förbättra din flexibilitet. Genom att använda en ribbstol kan du sträcka och förlänga musklerna och du kan utföra rörlighetesövningar mer eller mindre avlastat, vilket hjälper till att minska spänningar och förbättra rörligheten på ett kontrollerat och stegrat vis.

Styrka

Ribbstolar är också utmärkta för att bygga styrka i hela kroppen. De erbjuder möjligheten att utföra en rad olika övningar som fokuserar på armar, axlar, rygg och mage, ben och fötter. Genom att använda ribbstolens olika ribbor kan du anpassa avlastningen/motståndet i övningen.

Balans och koordination

Att träna på en ribbstol hjälper dig även att förbättra din balans och kroppskontroll. Genom att använda din egen kroppsvikt som motstånd utvecklar du en starkare kärna/core och blir mer medveten om din kroppsställning och rörelse. Utför funktionella rörelser och anpassa avlastning och motstånd med hjälp av ribbstolen och dess smarta tillbehör

En ribbstol för alla rum

En ribbstol är ett utmärkt träningsredskap och gör sig i både klassiska och moderna rum och ytor. De utstrålar friskhet och styrka och inbjuder till den så viktiga spontanträningen.

På kontoret

ribbstol 732B gymnastik

En ribbstol på kontoret kan erbjuda en effektiv och rolig paus från stillasittande arbete. En snygg ribbstol bjuder upp till ett spontant träningspass. Det är enkelt för kollegorna att hitta på olika utmaningar och både hjälpa och stötta varandra till ökad hälsosam effektiv microträning. Genom att utföra några enkla övningar och stretchövningar vid din ribbstol, kan du förbättra blodcirkulationen och minska spänningar i muskler och leder och du kan även köra högintensiv träning, så kallad HIT. Supereffektivt och kul och det sätter igång många hälsosamma och läkande processer och leder till ökat fokus, prestation och glädje hos medarbetarna.

På gymmet

Ribbstol till gym och hemma träning

På gymmet är en ribbstol ett mångsidigt redskap som kan användas för en rad olika övningar. Det är ett utmärkt sätt att komplettera din styrke- och konditionsträning och utveckla en stark och välbalanserad kropp som klarar belastning och rörelse kontrollerat, uthålligt och snabbt i olika rörelseriktningar.

I hemmet för hemmaträning

Bästa och mest populära ribbstolen till hemmet. Träna hela kroppen hemma varje dag med detta snygga redskap.

En ribbstol kan enkelt installeras i hemmet och användas som en del av en daglig träningsrutin. Den tar minimalt med plats och erbjuder möjlighet till effektiv träning utan att behöva lämna hemmet. Med smarta tillbehör kan du träna hela kroppen och olika kvaliteter.

Här är några av de främsta skälen till att överväga en ribbstol för hemmaträning:

Tidsbesparing

Med en ribbstol hemma behöver du inte längre pendla till gymmet för att få din träning gjord. Detta kan spara dig både tid och pengar och göra det enklare att hålla fast vid ditt träningsprogram. Den är inbjudande och leder till ökad spontanträning och microträning.

Flexibilitet och anpassningsförmåga

En ribbstol hemma ger dig möjlighet att träna när det passar dig bäst. Du kan anpassa ditt träningsprogram efter ditt schema och behov, vilket gör det enklare att hålla dig motiverad och engagerad.

Personlig utveckling

Hemmaträning på en ribbstol låter dig fokusera på dina personliga mål och arbeta i din egen takt. Detta kan hjälpa dig att utveckla en starkare koppling till din kropp och uppnå bättre resultat på lång sikt.

Familjeengagemang

Att ha en ribbstol hemma kan även uppmuntra hela familjen att bli mer aktiva och engagerade i träningen. Det kan bli en rolig och meningsfull aktivitet för alla att delta i, oavsett ålder eller träningserfarenhet.

I barnrummet

Ribbstol i trä till barn och lekrum.

Att ha en ribbstol i barnrummet kan erbjuda en rad fördelar för både lek och träning. Här är några av de främsta anledningarna till att överväga en ribbstol för dina barn:

Aktivt lekande och rörelse

En ribbstol i barnrummet ger barn möjlighet att vara fysiskt aktiva och röra på sig, vilket är viktigt för deras hälsa och utveckling. Den stimulerar dem att röra sig. Att leka och träna på en ribbstol kan hjälpa barn att utveckla motoriska färdigheter och kroppsmedvetenhet. De förbättrar barnets physical literacy vilket översättas med rörelsebank eller ett “ordförråd” för rörelser. Det tränar alltså att utföra enkla och komplexa rörelser och rörelsemönster. En bra sådan förmåga förbättrar deras förutsättning för självförtroende, självkänsla, delaktighet och glädje resten av deras liv.

Styrka och kondition

Ribbstolar kan hjälpa barn att bygga upp styrka i både bål, under- och överkropp och att utveckla en god kondition. Genom att göra övningar som klättring, hängande och balansering kan barnen förbättra sin muskeltonus och uthållighet.

Självförtroende och självständighet

Att lära sig bemästra olika övningar på en ribbstol kan ge barnen en känsla av prestation och stärka deras självförtroende. Dessutom kan det uppmuntra dem att bli mer självständiga och våga prova nya saker och vara mer delaktiga i fysiska lekar med andra.

Social interaktion

Om du har flera barn eller om dina barn har vänner över, kan en ribbstol i barnrummet fungera som en social samlingspunkt. Barnen kan uppmuntra varandra och lära sig nya övningar tillsammans, vilket främjar samarbete, ledarskap och vänskap.

Sammanfattningsvis är ribbstol ett mångsidigt träningsredskap som kan användas på en rad olika platser, inklusive kontor, gym, rehabiliteringscenter, hem och barnrum. Genom att erbjuda ett brett utbud av övningar kan ribbstolen bidra till att förbättra styrka, balans, koordination och flexibilitet hos individer i alla åldrar och träningsnivåer.

Ribbstolens historia och mångsidighet i träningen

Ribbstolen har en lång historia och härstammar från det tidiga 1800-talet. Den uppfanns av gymnastikikonen och direktören Pehr Henrik Ling (1776–1839) och/eller av hans son Hjalmar Ling. Pehr Henrik Ling var gymnastikens fader och den som införde både sjukgymnastiken (som numer heter fysioterapi) och rörelsemedicin för att läka sjukdomar. Sjukgymnastiken var en av Sveriges största exportprodukter och sjukgymnasterna och gymnastikdirektörerna var först med träning på recept som numer har fått renäsanns. Ribbstolen användes som en del av träningsprogram för att främja fysisk kondition och disciplin och läkning. Sedan dess har ribbstolen utvecklats och anpassats för att möta behoven hos en mängd olika användare och träningsmetoder.

Ribbstolen erbjuder inte bara övningar för överkroppen, utan också möjligheten att träna benen på ett funktionellt sätt. Detta skapar styrka i hela rörelsekedjan, där både små stabiliserande muskler och större starka muskler involveras. Ribbstolen ger möjlighet att träna både tungt, explosivt och uthålligt, vilket gör den till en mångsidig träningsstation för både nybörjare och erfarna atleter.

Sammanfattningsvis är ribbstolen ett historiskt och mångsidigt träningsredskap som erbjuder en rad fördelar för individer i alla åldrar och träningsnivåer. Våra ribbstolar är tillverkade med hållbarhet och kvalitet i åtanke och passar i alla typer av rum där man vill ha en mångsidig träningsstation nära till hands.

BenchK ribbstolar – vad skiljer dem från andra?

BenchK är ett välkänt märke som erbjuder högkvalitativa ribbstolar med fokus på design, funktionalitet och säkerhet.

Alla våra ribbstolar är tillverkade i Polen med hållbarhet och kvalitet i åtanke. Allt material som används i tillverkningen kommer från Polen, vilket minskar miljöpåverkan genom att minska transportavståndet. Ribbstolarna är tillverkade av tålig metall och starkt bokträ, vilket gör dem hållbara och lämpliga för långvarig användning.

Dessutom är våra ribbstolar designade med estetik i åtanke, och deras eleganta utseende gör att de passar i alla typer av rum där man vill ha en mångsidig träningsstation nära till hands. Oavsett om du vill installera en ribbstol i ditt hem, på kontoret, i ett gym eller i ett barnrum, erbjuder våra ribbstolar en kombination av funktionalitet och stil som är svår att slå.

Här är några fördelar med BenchK ribbstolar som skiljer dem från konkurrenterna:

Högkvalitativa material

BenchK ribbstolar är tillverkade av noggrant utvalda material som garanterar långvarig hållbarhet och stabilitet. De använder sig av solida träramar och högkvalitativa metallkomponenter som är både robusta och snygga.

Ergonomisk design

BenchK:s ribbstolar är designade med användarens komfort och säkerhet i åtanke. Ribborna är ergonomiskt utformade för att erbjuda en säker och bekväm grepp, och de justerbara modellerna låter dig anpassa ribbstolen efter din egen kropp och träningsnivå.

Enkel installation

BenchK ribbstolar är lätta att montera och kan enkelt installeras på de flesta väggar. De medföljer även detaljerade instruktioner och all nödvändig monteringsutrustning för en smidig och säker installation.

Mångsidighet

BenchK ribbstolar erbjuder mångsidiga träningsmöjligheter, vilket gör dem till ett utmärkt val för både hemma- och kontorsbruk. Oavsett om du vill förbättra din styrka, flexibilitet eller balans, finns det en BenchK ribbstol som passar dina behov.

Varför har vi valt ribbstolar från Polska BencK?

BenchK Ribbstolar – En klass för sig. De uppfyller våra krav på hög kvalitet både vad gäller kvalitet som funktion, de har en produktion och distributionskedja med fokus på hållbarhet och de ser bra ut och uppmuntrar till fysisk aktivitet och bättre hälsa.

Skadekompassen är stolta återförsäljare av BenchK ribbstolar.

BenchK är en ledande tillverkare av ribbstolar som har förstått vikten av kvalitet, funktionalitet och design. Deras ribbstolar skiljer sig från andra på marknaden på flera sätt, vilket gör dem till ett självklart val för dig som vill ha en ribbstol av högsta kvalitet.

Kvalitet och hållbarhet

BenchK ribbstolar är tillverkade av material av hög kvalitet, vilket garanterar en lång livslängd och säker användning. Ramarna är tillverkade av robust stål och trädetaljerna är gjorda av hållbart trä av bok. Detta säkerställer att din ribbstol kommer att tåla intensiv användning över lång tid utan att ge vika eller förlora sin funktion.

Snabb och säker leverans

När du köper en BenchK ribbstol från Skadekompassen kan du vara säker på att få en snabb och säker leverans. Vi erbjuder pålitliga leveranstjänster som ser till att din ribbstol når dig i perfekt skick och utan dröjsmål. För att minska belastningen på miljön skickas ribbstolen direkt från producentens huvudlager till dig.

Ergonomisk design

BenchK har lagt stor vikt vid att skapa en ergonomisk design som ger maximal komfort och effektivitet under träningen. Deras ribbstolar har en naturlig böjning och utformning som följer kroppens konturer, vilket hjälper dig att uppnå en bättre och mer korrekt teknik under dina övningar.

Mångsidighet

BenchK ribbstolar erbjuder en rad olika övningsmöjligheter och kan anpassas efter dina individuella behov och önskemål. De finns i olika modeller med varierande funktioner, som justerbara höjder och fällbara konstruktioner, vilket gör det enkelt att hitta en ribbstol som passar just dig och dina träningsmål. Tillsammans med smart extrautrustning kan du träna allt.

Estetik och utrymmesbesparing

Förutom att vara funktionella och praktiska, är BenchK ribbstolar också estetiskt tilltalande. De har en modern och stilren design som passar in i alla rum, oavsett om det är på kontoret, i gymmet eller hemma. Dessutom är vissa modeller fällbara eller justerbara, vilket gör dem perfekta för mindre utrymmen där du vill kunna spara plats när ribbstolen inte används.

Skadekompassen – Din partner för BenchK ribbstolar

Att köpa en BenchK ribbstol från Skadekompassen innebär att du får en utmärkt kundservice och support. Vi på Skadekompassen är stolta över att erbjuda BenchK ribbstolar och kan hjälpa dig att hitta den perfekta modellen för dina behov och önskemål. Tveka inte att kontakta oss för att få mer information eller hjälp med ditt köp.

  • Skribent

    Daniel Öhlin, legitimerad fysioterapeut

  • Uppdaterat

    2023-06-01

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar