Shop

Meny

Välj från lista

Övningar

Som medlem får du möjlighet att skapa/spara/dela unika träningsprogram

Registrera dig här

Övningen stärker bröstryggens och skulderbladens posturalmuskulatur under samtidig belastning av bakre axelmuskulaturen som alltför ofta är alldeles för svag i förhållande till främre axelmuskulaturen.

Övningen stärker ffa stora breda ryggmuskeln (latissimus dorsi) under samtidig aktivering av skulderbladens- och mellersta bröstryggens stabilisatorer.

Övningen balanserar och stärker sidorygg- och sidomagmusklerna och bidrar till en generellt förbättrad ländryggsfunktion.

Övningen balanserar och stärker obliquees- och ryggens rotatormuskulatur och bidrar till generellt förbättrad ländryggsfunktion.

Övningen stärker sätes- och hamstringsmuskulaturen dynamiskt i sin rörelsemuskelroll, höftböjaren (iliopsoas) dynamiskt (under förkortning och förlängning) i sin stabiliserande roll samt erectormuskulaturen statiskt i sin stabiliserande roll. Tränar kroppen att...

Övningen stärker baklåren, sätesmusklerna respektive främre lårmusklerna i sina höft- och knästräckande roller samtidigt som höftböjaren (iliopsoas) jobbar stabiliserande för bäckenet/ländryggen och ryggmusklerna (erectorerna) för ländryggen-bröstryggen.

Övningen stärker sträckförmågan i höfterna tillsammans med ländryggen och minskar tendensen till inåtfallande knän.

Övningen stärker både baklåret och sätet i sin höftsträckande roll samtidigt som den utmanar sido- och djupa sätesmuskulaturen i sin stabiliserande roll som bland annat bidrar till en minskning av...

Övningen syftar till att minska tendensen till utåtvriden fotposition och inåtvridna knän samtidigt som den stärker höftböjarna (iliopsoas) på ett effektivt sätt.

Att stå med raka fötter hjälper posturalkedjan att aktiveras för att hålla kroppen upprätt och stabilisera de olika lederna i stående.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar