fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Basal Kroppskännedom (BK), Blodtrycksmätning, Ont i ryggen, Knäartros (gonartros) & Axelina – Skadekompassen

Basal Kroppskännedom (BK), Blodtrycksmätning, Ont i ryggen, Knäartros (gonartros) & Axelina resulterade i 0 vårdgivare

Basal Kroppskännedom (BK)

Basal Kroppskännedom (BK) är en fysioterapeutisk (sjukgymnasts) behandlingsmetod där man arbetar med både kroppsliga och själsliga aspekter. Syftet med behandlingen är att upptäcka, förstå och stärka egna inneboende resurser. På så sätt skapas successivt egna möjligheter att påverka sin hälsa, öka sin kreativitet och göra egna val i livet. Behandlingen utförs genom enkla rörelseövningar. Rörelserna är anpassade efter människans anatomiska förutsättningar och rörelsemönster och syftar till att locka fram det mest optimala, grundläggande och funktionella sättet att använda kroppen. Ett annat syfte i Basal Kroppskännedom är att stärka förmågan till medveten närvaro (mental närvaro) – att vara ”här och nu”. Det övas både i stillhet och tillsammans med de strukturerade rörelseövningarna. I BK är det alltid upplevelserna och skeendena i kroppen som är ankaret för närvarokontakten. Hämtat från Institutet för Basal Kroppskännedom www.ibk.nu

Blodtrycksmätning

Ont i ryggen

Axelina

Axelina består av olika hjälpmedel för att optimera omhändertagandet av patienter med besvär från skuldran. I form av standardiserade vårdprogram, rehabiliteringsplaner och hemövningar arbetar läkare och sjukgymnaster ihop och åt samma håll oavsett om man tillhör öppen eller sluten vård. Både vid operativ eller icke operativ vård av axel och skuldra krävs olika typer av rehabilitering. I Axelina är rehabiliteringen välstrukturerad och utförs av patienten i hemmet och följs upp hos vårdgivaren. Axelinas kvalitetsdel innehåller anatomi, diagnostiska tester, test-verktyg samt vårdprogram och rehabiliteringsplaner för de vanligaste diagnoserna i skuldran.

Knäartros (gonartros)

Knäartros (gonartros) är ett symtomgivande tillstånd av långsamt framskridande ledförändringar med broskförlust samt benpålagringar vid ledkanterna. Vanliga symtom är att det gör ont att gå, komma i och ur bilen, resa sig från sittande eller gå i trappa och knäet kan bli ömt, varmt och svullet. I senare skede kan knäet göra ont även när man vilar. Man vet inte exakt varför man får knäartros men risken ökar om man är överviktig, har skadat sitt knä någon gång eller har dålig muskelstyrka i benen.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar