fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Allmänmedicin, Akupunktur, Klinisk undersökning och diagnostik, Ont i armbågen, Muskelbristning & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg II – Skadekompassen

Din sökning på Allmänmedicin, Akupunktur, Klinisk undersökning och diagnostik, Ont i armbågen, Muskelbristning & Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg II resulterade i 0 vårdgivare

Akupunktur

Akupunktur är en nålbehandlingsform där man med nålar stimulerar välbeprövade punkter vilka anses bättre leda till respons på nålstimulit än områden utanför dessa punkter. För att öka retningen i vävnaden snurras nålarna för hand några gånger under behandlingssessionen eller så kopplas svag ström till dem. En akupunkturbehandling pågår vanligtvis under 20-30 min och 6-10 behandlingstillfällen anses behövas för att uppnå önskad effekt.

Klinisk undersökning och diagnostik

Klinisk undersökning och diagnostik innefattar att tolka patientens anamnes (sjukhistoria) samt fynden vid den kroppsliga undersökningen och uttrycka detta i en diagnos eller sjukdomstillstånd. Syftet med klinisk diagnostik är förutom att finna sjukdomstillståndet som ligger bakom patientens symtom och besvär även söka efter vad som kan ha orsakat sjukdomstillståndet samt föreslå lämpliga åtgärder, behandlingsalternativ och egenvård för att patientens tillstånd skall förbättras. Läs mer om klinisk undersökning och diagnostik.

Ont i armbågen

Allmänmedicin

Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) - steg II

En vårdgivare med steg II i OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) har hög kompetens gällande bedömning/diagnostisering, behandling och rehabilitering av sjukdomstillstånd i rörelseorganen. Det behövs ingen remiss till sjukgymnast eller läkare och man kan fritt välja vem man önskar boka tid till. OMT är ett internationellt specialistområde inom fysioterapin (sjukgymnastiken) för omhändertagande av akuta och långvariga smärttillstånd, funktionsstörningar och skador och sjukdomar i det neuro-muskulo-skelettala systemet (Rörelsesystemet).

Muskelbristning

Muskelbristning kan vara en lindrig sträckning eller mer omfattande skada i form av partiell eller total ruptur. Muskelbristningar kan drabba alla muskler i kroppen, men är vanligare i muskler som går över två leder till exempel Quadriceps, hamstrings (fram- och baksida lår) och vaden. En muskelbristning uppstår då muskeln utsätts för en stor kraft och resulterar i att muskelns fibrer går sönder. Det kan vara genom att muskeln spänns och drar ihop sig (kontraheras) i ett utsträckt läge eller genom ett trauma eller slag mot muskeln. Symtom är smärta då muskeln spänns, muskelstramhet, svaghet och ömhet vid tryck. Omkringliggande muskelfibrer kan ibland gå i kramp. Rätt akut omhändertagande är viktigt och rehabträning / medicinsk träning och vissa behandlingsformer är rekommenderat och leder till snabbare tillfrisknande och bättre resultat. 

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar