Shop

Meny

Välj från lista

Diskbråck+ischias+muskelkramper= dropp fot?

Hej, jag behöver lite hjälp med att bolla tankarna här.. Jag är helt ny på forumet  och nydiagnosticerad med Diskbråck och jag surfade runt på nätet efter information idag eftersom jag fick höra från 3 olika läkare idag att jag skulle göra en operation snarast möjligt.

Jag ska tillägga att jag bor i Turkiet och här är man väldigt glada för att opererera så jag vill vara säker på vad nya rön osv säger.

Men så här är det, under ett par gånger i somras fick jag ont i ryggen och svårt att gå. Gick till läkaren som sa att det var ischias och muskelspasmer, jag trodde det var ryggskott. Nu för en vecka sedan så tjonga det till ordentligt och S*t*n vad ont det gjorde för det gjorde ont runt ryggraden, kramper från ryggen -skinkan hela vägen ner till vaden och sen ischias på det. Ryggvärken släppte efter att jag hade “hängt” mig i dörrkarmen och jag stretchade ischias nerven men krampen tog lång tid innan den slutade, krampandet höll på i ett par dagar och när det väl slutade så var det precis som att alla muskler var helt slut, vilket kanske inte var så konstigt. 

Men då började ett annat problem, det kändes som att höften låste sig och att jag förlorade kraft i benet och blev bedövad. Jag försökte förklara detta för läkaren men han ignorerade. Han sa bara att jag hade ett litet diskbråck men att kompressionen på disken ställer till det så jag kommer att behöver en operation längre fram. Jo och så behöver jag gå ner i vikt och komma tillbaks om 3 veckor.

När jag gick till min kompis som är läkare idag för att få förklarat MRI:n på begriplig engelska så blev han orolig när han såg mig gå, han gjorde en undersökning och vi upptäckte att jag kan inte gå på hälen. Han kollade mina MRI bilder och han sa att jag borde opereras men eftersom han han är allmänläkare så skickade han mig till ortoped och neurolog kirurger och de tog en ny röntgen på höften, inga problem där. De kom fram till att det är disken som pressar på nerven och som orsakar att jag inte kan gå ordentligt, kan inte gå på hälen på höger fot samt har förlorat styrka i benet. Om jag inte gör operationen kan jag förlora benstyrkan helt sa dem och släpa benet efter mig. 

Jag är skiträdd för operationen, har ju flera vänner som gjort operationer och blivit sämre efteråt. Kan det inte bara vara så att benet behöver tid på sig att vila? Jag tycker nämligen att det har blivit starkare och det gör inte ont, är bara obehagligt. Snälla ge mig gärna era synpunkter för det är lite drygt att inte ha någon att bolla sånt här med.

Tack på förhand! 
Turk Tinha

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar