fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Diskutbuktning L5 S1

Hej! Jag har i långa perioder haft stora problem med ryggen. Det började för ca 5 år sedan när jag jobbade som truckförare på ett sågverk. Jag bytte jobb och blev i det närmaste återställd efter ca 1,5 år.
Jag var bra ca ett år och kunde leva ett aktivt liv igen.
För 1 år sedan klättrade jag upp för en lodrät trädstam och besvären kom tillbaka igen. MR visar diskbuktning L5 S1 lätt kompression av S1 rot.
Mina symptom är ischias i omväxlande höger eller vänster ben. Nedstrålningar i skinka och säte, samt ner i baksida lår och vader. Ibland känns det ända ner i tårna.
Smärtan är ofta inte lik från dag till dag. Ena dagen kan det vara mer i ländryggen, med en diffus nedstrålning i båda benen. Andra dagar kan det sitta mer i ena benet. Andra mer i skinkan. Vissa dagar kan jag uppleva en muskelsvaghet i benen, speciellt lår eller vader.
Jag har kört väldigt mkt bakåtböjningar och ryggresningar via sjukgymnast under året. mckenzie.
Men har fortfarande besvär. Ryggen har blivit rörligare och vissa dagar har det känts som jag är på bättringsvägen. Men så råkar jag göra ngt som förvärrar symptomen igen.
Detta gör att jag hela tiden är väldigt rädd för att göra saker som kan förvärra. Lyfta saker etc. Kommer jag någonsin bli bra igen? Är väldigt jobbigt att behöva anpassa sitt liv efter ryggen.
Varför flyttar min ischias på sig så mkt, för andra verkar det ju vara mer statiskt. Eftersom det flyttar på sig är det väldigt svårt att veta om det är bättre eller sämre.
Går det att operera diskutbuktning? Kan man göra det privat? På vårdcentralen får man ju ingen hjälp.
Håkan 34

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar