fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Förkalkning på fotknölen

Hej

Under en agility tävling (hund hopp tävling) trampade jag ner i en grop. Jag hade ont men inte så ont som vid en vrickning. Jag kunde gå på foten. Men den var svullen.

Jag fick ont i foten då jag tex sprang, i flera veckor efter. Jag vilade tyvärr inte foten utan hade den lindad vid tävlingar och dyl. Det var ju mitt i tävlingssäsong.

Vid normal belastning (till vardags) kände jag inte så mycket av foten men då foten inte belastades så hakade den likson fast och det gjorde mycket ont.

Jag fick extra ont efter en kurs helg med mycket springande men hunden. Då fick jag så ont när jag inte belastade foten så att jag inte kunde sova på natten. Då, flertalet veckor efter feltrampet sökte jag läkare. Jag fick vänta flera veckor på läkartid.

Läkaren som jag träffade skickade mig på akutröntgen dagen efter besöket. Svaret jag fick var att jag hade en 3mm stor förkalkning nedanför spetsen på fotknölen efer en gammal skada.

Läkaren ville att jag skulle kontakta sjukgymnast som i sin tur via telefon sa att en sådan skada är svår att träna bort. Hon föreslog Stötvågsbehandling???

Är detta en skada som man opererar eller kan stötvågsbehandling hjälpa mig.

Hur tycker du att jag ska gå vidare???

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar