Shop

Meny

Välj från lista

Hopparknä

Hej

Jag är för närvarande och gör en skidsäsong i Kanada men har efter 3 månaders skidåkning nu börjat få problem med mitt vänstra knä sedan cirka 2 veckor tillbaka. Kortare viloperioder (2-4 dagar) har inte avhjälpt problemet och anti-inflamatorisk gel (4 %) har inte heller löst det. Läkaren här säger att det är Patella Tendonitis vilket jag fick förklarat för mig är liktydigt med hopparknä. Problemet är att jag har 1 månad kvar på min säsong här och vill såklart kunna åka så mycket som möjligt. Smärtan är inte speciellt uttalad under aktiviteten (skidåkning) men brukar komma senare på kvällen/Morgonen efter och uttalar sig genom att det gör ont att sträcka ut benet helt rakt och det smärtar vid längre stillasittande i samma läge. Jag har hittat mängder med tips samgt övningar på internet men dessa verkar mer vara för personer med extrema problem, något som jag inte tycker mig ha. Dock är jag oroligt för att förvärra skadan men att sitta inne sista månaden är inte ett alternativ.

Jag kan åka hela dagar utan större problem, gå på tur, klättra med skidorna på ryggen osv. Dessutom har jag inte haft problemet så länge. Dock kommer det smärta ganska mycket och bli stelt i knäet efter dessa aktiviteter.

Läkaren här har sagt att det finns risk att problemet blir kroniskt medan läkaren hemma som jag kontaktade inte tyckte att en sådan risk förelåg. Dessutom sa läkaren här att det är en inflamation i senan medan läkaren hemma sa att det var en överansträngning. Jag är alltså lite förvirrad om vad som egentligen gäller. jag är van vid rehabiliteringsträning sedan tidigare då jag opererat höger menisk samt rehabiliterat höger axel sedan tidigare idrottsskada.

Det jag alltså skulle vilja ha svar på är.

– Finns det en risk för att skadan kan bli kronisk om jag fortsätter åka de dagar det inte smärtar

– Är det en inflamation eller endast en överansträngning

– Vad kan jag göra i detta skede för att hindra att det förvärras (övningar, streching osv.)

– Vad är det egentligen som orsakar en sådan här skada då jag inte haft några problem innan.

Info om mig.

20 år, vältränad med grundlig försäsongsträning med mycket knä/benövningar, pronerar kraftigt, 186 cm/85 kg.

Tack på förhand.

/Lowe

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar