fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Ont i fötterna i 10 år -Finns det något jag kan prova?

Hej!

Jag har haft ont i fötterna sen jag var 16 år. Grundproblemet tror jag är mina höga fotvalv. Från början hade jag mycket ont under hälarna när jag gick långt, efter en kilometer var min smärtgräns nådd innan jag sökte hjälp. Då fick jag diagnosen uttrampad fettkudde under hälen och hårda inlägg. Hade dock ont även när jag använde dessa. Smärtan spred sig till hålfoten och trampdynan och upp på sidorna om hälen. En slags spänd och ibland brännande smärta, som man gärna vill massera eller trycka på men detta hjälper tyvärr inte.

Senare fick jag mjuka inlägg med bättre stöd för hålfoten och dessa använder jag konsekvent och alltid och det är därför mycket bättre idag. Men bättre är inte bra nog för mig. Jag kan inte jogga, blir trött i fötterna av hårt underlag, kan inte gå och stå under en hel arbetsdag, eller ens en halv utan smärta, måste planera min vardag ganska noggrannt eftersom jag vet att jag bara har en viss tid jag kan gå och stå under en dag.
Numera känner jag inte av hälen nästan alls, det är bara den vandrande, spända och brännande känslan under hålfot, trampdyna och sidorna av hälen.

Min smärtbild stämmer ganska väl med plantar fasciitis förutom att jag inte är öm på den särskilda punkten under hålfoten och jag har heller inte speciellt ont på morgonen. Vad tror ni är fel och vad kan jag prova att göra åt det?

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar