Shop

Meny

Välj från lista

Ont i ländryggen i snart 10 år!!

Jag har haft ont i ländryggen till och från i snart 10 år. Det var som värst när jag gick, dammsög och diskade. Ibland kunde det vara bättre några veckor-månader för att sedan komma tillbaka. När jag var ute på promenad så blev det som kramp i ländryggen och jag var tvungen att böja mig framåt, bakåt och “skjuta rygg” för att kunna gå kanske 10 steg till och sen börja om böja framåt, bakåt.. Det var så allt började.
För drygt 3 år sedan fick jag ischias, hela vägen ner i vaden och foten. Det kom och gick.
Senaste dryga året har jag börjat få domningar i benen, ibland båda benen hela vägen ner till tårna (framsida/utsida av benen). För det mesta är det bara höger ben som är bortdomnat, från ljumsken ner strax under knät, utsidan av låret och lite på insidan av låret. Det domnar mest när jag ligger ner, lika mycket på mage och rygg. De senaste månaderna gör det så fruktansvärt ont i det domnade benet!!! Det känns som knivhugg och elstötar och det gör så ont att jag inte ens kan röra mig, kan inte hosta eller nysa, ligger bara och skriker och gråter av smärtan.
Har ett väldigt tungt jobb (jobbar inom vården) och märker att ryggen har blivit mycket sämre. Har värk i ryggen nästan hela tiden och hittar ingen skön ställning som gör att det känns bättre. Nu har bendomningarna börjat komma lite när som på dagarna också.
Jag vet inte vad jag ska göra! Har gått hos kiropraktor, sjukgymnast, massage. Gjorde en slätröntgen där man såg att det var förslitningar. Väntar nu på magnetröntgen som tar 3-4 månader. Är väldigt tacksam för tips och råd om vad jag kan göra! Tack på förhand!
Mvh Marie

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar