fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Smärta med muskelatrofi sedan 6 år

Hej!

I oktober 2010 halkade jag då 23 år gammal på en isfläck varpå min vänstra fot gled inåt, knät följde med och jag hamnade ovanpå knät i en hög på marken. Jag kände inget speciellt i fallet men hade svårt att gå på kvällen och dagen efter.

Jag gick med värken ett par månader innan jag sökte sjukvård i januari 2011. Läkaren remitterade mig till artroskopi med frågeställning korsband, menisk som genomfördes hösten 2011. Utan något fynd.

Jag kommer i kontakt med sjukgymnast postoperativt och mitt låromfång vänster uppmäter 4 cm mindre än mitt högra. Jag har följt rehabprogram från min sjukgymnast (som anses vara den mest erkände i min hemstad) men utan resultat och jag har haft runt 3,5 cm skillnad på mina lår sedan dess.

Under åren har jag genomgått artroskopi, slätröntgen (knä och höft), magnetkamera (knä och höft) samt ultraljud över vänster knä, samtliga ua. Jag gjorde för två veckor sedan en MR ländrygg som visar degenerativa förändringar L5-S1 med dorsal buktning och en uträtad lordos, dock står det att det inte är stenoserande och påverkar inte nervrot, även cunus är ua.

Jag har testat akupunktur, akupressur, laserbehandling, massage (medicinsk och idrotts), kiropraktor (3 olika), naprapat, osteopat men inget har hjälpt mer än max en vecka.

Jag har kronisk bandsmärta över vänster knä främst medialt med fokus kring VMA. Smärtan är varierande i grad, från molande till pulserande och en typ av fyllnadskänsla i knät som gör rörelser omöjliga (lindras med voltaren och alvedon, bägge i fulldos). Jag kan inte ta mig från sittande på huk utan då är det enbart höger ben som tar mig upp. Min muskelatrofi kvarstår och jag har en markant svaghet i vänster ben.

Förlåt för wall of text men det är en lång historia och jag vill verkligen få hjälp med mina besvär.

Med vänlig hälsning

Rickard

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar