fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Tennis och golfarmbåge i båda armarna

Hej!

Jag har sedan okt 2009 haft problem med mina armar. Jag började träna bodypump ht 2009 och då började problemen. Jag slutade att belasta mina armar i träning och övergick till spinning och promenader men problemen ville inte ge med sig. Då det gått ett år tog jag kontakt med en sjukgymanst som då behandlade mig med tvära friktioner och laser. Då inte det hjälpte så gav han mig också det ni kallar excentrisk träning, omvänd belastning. MEN eftersom jag har dessa båda problem så har min man fått hjälpa mig i själva lyftet av handen. 30×3 på båda armar, över och underarm, blir 360 lyft… är tidskrävande. Jag ska erkänna att jag slarvar…. Jag gick till denne sjukgymnast 2-3 gånger i veckan under ett halvår (ht 2010) men han fick så många pasienter så det var svårt att få till tider som passade. Jag har sedan dess jobbat själv med exentrisk träning för att få bukt på problemet men jag behöver verkligen hjälp!!!

Jag vet också att problemet förrvärras då jag har ett  jobb som kräver mkt av mina armar. Jag jobbar som sångpedagog och spelar piano stora delar av dagen men även kvällar då jag planerar. Jag har aldrig sjukskrivit mig under denna period då jag inte fått det rådet men också för att jag inte blir fri probelmen under sommaren då jag tagit helt paus från pianospelandet.

De symtom som jag har märks mest på nätterna då jag sover. Jag sover med “vikta armar” i “spädbarnsställning” (kallas det så?) och vaknar ofta av att det värker i armarna, som att musklerna inte får luft…  Jag märker också av det på dagarna då jag spelar. Det känns som att jag inte orkar trycka ner tangenterna  och inte heller orkar hålla tempot. Men också då jag ska bära kassar eller mina barn, vilket jag så långt det går försöker undvika!

Vad är ditt råd? Hur ska jag bli av med dessa besvär? Har problemet blivit kroniskt, kommer jag att behöva dras med detta resten av livet? Måste jag sjukskriva mig? Vart ska jag vända mig? Jag bor i Umeå kommun och vet inte vem som kan hjälpa mig bäst.

Tacksam för all hjälp!

/Anna

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar