fbpx

Shop

Meny

Välj från lista

Tvärfriktionsmassage (tvära friktioner), Ultraljudsundersökning, Löparskador & Impingement (inklämningssyndrom) i höft - FAI – Skadekompassen

Tvärfriktionsmassage (tvära friktioner), Ultraljudsundersökning, Löparskador & Impingement (inklämningssyndrom) i höft - FAI resulterade i 7 vårdgivare

Förslag på djupare filtrering

Tvärfriktionsmassage (tvära friktioner)

Tvärfriktionsmassage är en behandlingsform där massagen ges tvärs emot fiberriktningen och endast lokalt över den sjukliga delen av mjukdelsvävnaden i syfte att minska inflammation genom ökad cirkulation, minska smärtan samt förebygga och bryta ärrvävnad.

Ultraljudsundersökning

Löparskador

Skador vid löpning drabbar fot, fotled, knä, höft och rygg och de vanligaste skadorna är senskada, muskelskada och led- och ligamentskada som vid hälsporre, stukad fot, ont i knät pga löparknä, meniskskada, artros, hopparknä eller pfss - främre knäsmärta. Skadorna beror framför allt på att löparen ökar sin aktivitetsnivå snabbare än vad kroppen hinner bygga upp den för och ofta sker detta i kombination med en dålig löpteknik. Att göra en löpanalys och lära sig en bra löpteknik är ett bra sätt att förebygga löparskador. Då en löparskada har uppstått hjälper våra vårdgivare; fysioterapeuter, läkare, naprapater och löpcoacher i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sverige dig med diagnostik, behandling för att du snabbast möjligt skall bli frisk och tillbaks i löparspåret igen.

Impingement (inklämningssyndrom) i höft - FAI

Femoroacetabular impingement (FAI) är ett inklämningssyndrom i höftleden som kan liknas vid impingement i axelleden. Oftast beroende på ledförändringar av typen CAM och Pincer vilket leder till att ledens mjukdelar kläms och skadas. FAI kan ge både smärta och rörelseinskränkning, framförallt vid böjning och inåtrotation av höften (lårbenet). Man vet ännu inte helt säkert varför man får FAI eller vilka eller hur många som drabbas. Om fysioterapeutisk behandling (sjukgymnastik) misslyckas kan det bli aktuellt med kirurgisk behandling.

Tack för att du vill lämna ditt omdöme på Skadekompassen.se. Dina synpunkter hjälper andra att välja och få bra vård.

Tänk på att:

Tips på innehåll:

Så här används informationen du lämnar